PDV uskoro objavljuje kompilaciju posvećenu preminulom koncernom fotografu Akiju
25. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

PDV uskoro objavljuje kompilaciju posvećenu preminulom koncernom fotografu Akiju

Aleksandar Mujčinović, za prijatelje Aki, bio je koncertni fotograf, prijatelj brojnih glazbenika i dobri duh regionalne scene. Na inicijativu francuskog benda Joke, glazbenici koje povezuje prijateljstvo s Akijem napravili su kompilaciju u sjećanje na njegov susretljiv, dobronamjeran i optimističan duh, jednostavnog imena AKI.

Aki je živio u Banja Luci, ali njegov dom bila je cijela regija, a prijateljstvo je njegovao s glazbenicima diljem svijeta. Osim što je svojim fotografijama obilježio brojne koncerte i festivale, bio je i tour manager na turnejama bendova po cestama cijelog Balkana. 18.11.2016. u večernjim satima, u njegovoj kući u Banja Luci, u 44. godini života Aki je ubijen s 11 uboda nožem.

Kompilacija će biti dostupna kao dvostruko vinilno izdanje, a na njemu će se naći neke nove, nikad objavljene, i poneke stare pjesme sljedećih bendova: Antenat (Hrvatska), DBAU (Bosna i Hercegovina) Dežurni Krivci (Slovenija), Duberman (Francuska), ESC Life (Hrvatska), Joke (Francuska), KALI FAT DUB (Hrvatska/Slovenija), La Bite (Francuska), Les Skalopes (Francuska), Radikal Dub Kolektiv (Hrvatska), Raggalution (Slovenija), Red Five Point Star (Slovenija), Shizomantra (Bosna i Hercegovina), Sopot (Bosna i Hercegovina), ST!llness (Hrvatska), Trankilesha (Francuska), YAPA (Francuska).

Pridružite se plesu za Akija!

“Sazrijelo je vrijeme da napravimo jednu veliku feštu u sjećanje na velikog prijatelja, fotografa i jednu od najzaslužnijih osoba za izgradnju brojnih mostova između francuske i balkanske nezavisne scene. Fešta u obliku turneje kreće iz Ljubljane (15.3.) preko Zagreba (16.3.), te završava u Akijevoj rodnoj Banjaluci (17.3.)”, kažu sudionici tzv. AkiToura 2018.

U Zagrebu karavanu u petak, 16.3. ugošćuje Vintage Industrial Bar gdje za Akija sviraju:
Antenat
JOKE (FR)
Red Five Point Star (SLO)
ST!llness

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru (Savska 160). Pretprodaja: 50kn / na dan: 65kn. Sav prihod od ulaznica ide za troškove produciranja vinilne kompilacije Aki koju će izdati PDV.