Daruvarska Cota G4 najavila promociju novog albuma u BBF-u u Zagrebu
27. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Daruvarska Cota G4 najavila promociju novog albuma u BBF-u u Zagrebu

Daruvarski hard rockeri Cota G4 svoju veliku koncertnu promociju održat će u četvrtak, 1. ožujka 2018., u kultnom, zagrebačkom Bikers Beer Factoryju. Predgrupa je zagrebački hard rock bend Bad Mushrooms. Predstavit će svoj novi album, ali i slaviti 20.godišnjicu rada koju obilježavaju ove godine.

Cota G4 je u studenom 2017 izdala svoj treći studijski album Entropia kojeg je pratio spot za pjesmu Kad bio sam njen. Novi album odiše old school zvukom u modernoj produkciji za koju je zaslužan Rejhan Okanović – Regi. Tome pridonosi i činjenica da su ovi hard rockeri svoj treći album snimali, ni manje ni više nego, u dvorcu. Bend je s producentom živio u dvorcu Janković u Daruvaru sedam dana gdje su snimali gitare, bubanj i bas, a sve to kako bi album dobio specifičan zvuk.

I tu nije kraj njihovim uspjesima. Naime Cota G4 nedavno su pobijedili na glazbenom natjecanju u Los Angelesu “The Akademia Music Awards” u kategoriji “Najbolji rock album za siječanj 2018. godine”.

Prema riječima ove američke glazbene institucije Cota G4 jedan je od najdosljednijih i kreativnijih bendova koji su se prijavili na Akademiu ove godine. Također, žiri navodi da su tijekom preslušavanja Entropie zaključili da Cotu G4 čine multitalentirani glazbenici čiji su snažni tekstovi pridonijeli pobjedničkom konceptu rock albuma.

Svoje glazbeno umijeće te kreativnost u izričaju Cota G4 predstavit će vam na promociji u Bikers Beer Factoryju. Svoj zadnji nastup imali su u prepunom Hard Placeu 2014. godine kada su zagrebačkoj publici predstavili singlove Ne znaš ti šta je rokenrol i Samo deri koji se nalaze i na njihovom novom albumu Entropia. Nastupom u BBF-u bend će, uz sadašnje članove Cote G4 Marka Osmanovića (vokal i ritam gitaru), Dinka Likara (solo gitaru) i Daria Horvata (bubanj), predstaviti novog basistu i klavijaturistu.

Kako bi cijela večer počela u žestokom tonu rock ‘n’ rolla pobrinut će se, zagrebačkoj publici dobro poznat, hard rock bend Bad Mushrooms. Bend je 2013. godine izdao svoj EP sa šest pjesama pod nazivom Put do vrha. Gljive iza sebe imaju mnogobrojne festivale, koncerte i sudjelovanja na natjecanjima. Treba posebno istaknuti njihovu pobjedu na natjecanju „You are going to UK with Lord“ s kojom su dobili organiziranu turneju po Engleskoj i nastupe u Londonu, Wakefieldu, Ipswichu i Warsopu. Bend čine Domagoj Olujić (vokal), Jan Tomašević (orgulje, klavijature, prateći vokal), Goran Odžaklieski (bubanj, udaraljke), Vanja Indir (bas gitara) i Ivan Domaćinović (gitara). Bad Mushroomsi su trenutno u pripremi svog prvog album.

Uživati u hard rock izvedbi daruvarskih čuvara prošlosti te njihovih glazbenih gostiju možete ovog četvrtka na adresi kultnog Bikers Beer Factoryja! Vidimo se!