Jedan od pionira metal scene europskog sjevera, Ihsahn, najavio novi album!
28. veljače 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jedan od pionira metal scene europskog sjevera, Ihsahn, najavio novi album!

Ihsahn (Vegard Sverre Tveitan), svestrani norveški glazbenik, jedan od pionira metal scene europskog sjevera, skladatelj, multiinstrumentalist, pjevač, tekstopisac, najpoznatiji po svojem radu u norveškom black metal sastavu Emperor, objavljuje novo studijsko izdanje.

Album pod nazivom ”Àmr”, bit će objavljen za izdavačku kuću Candlelight Records, dok će javnosti službeno biti dostupan od 4. svibnja ove godine. U međuvremenu, za sve koji su nestrpljivi, Ihsahn je objavio i novi videospot za pjesmu koja će se naći na novom albumu. Video je snimljen za pjesmu pod nazivom ”Arcana Imperii”.

Zanimljiv, intrigantan, nestvakidašnji autor, Ihsahn predstavlja različitosti sa svakim svojim novim uratkom, te će zasigurno i ”Àmr” album biti jedno od takvih izdanja. Već na prvi dojam, jasno je da album posjeduje jedinstvenu atmosferu, intenzivnih i mračnih glazbenih tekstura, impresivnih dubina te dalekosežnih vizija, u kratkim crtama, glazba koju Ihsahn stvara, nije za svakoga, što i sâm autor u više navrata voli istaknuti.