Dokumentarac o Whitney Houston, “Whitney: Biti svoja” od 8. ožujka u kinima
1. ožujka 2018.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Dokumentarac o Whitney Houston, “Whitney: Biti svoja” od 8. ožujka u kinima

Nakon festivalske premijere na ZagrebDoxu, „Whitney: Biti svoja“ od 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, odlazi u redovnu kino-distribuciju.

Svoju glazbeno-filmsku turneju po kino platnima započinje u sklopu 4. izdanja Ženijalnih dana, filmske fešte u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača koja se održava od 8.–11. ožujka u 27 gradova, 32 neovisna kina i 3 otoka diljem zemlje.

Iz kamere priznatog, britanskog redatelja Nicka Broomfielda („Kurt&Courtney“, „Biggie &Tupac“) i legendarnog redatelja glazbenih spotova Rudi Dolezala, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u kina diljem zemlje dolazi novi biografsko-glazbeni dokumentarac koji donosi do sada neispričanu priču jedne od najpoznatijih pjevačica svijeta, „američku princezu“ i pop-zvijezdu u punom smislu te riječi – Whitney Houston.

Whitney je još u 90-ima dosegla zvjezdani status te ostala najnagrađivanija ženska glazbenica ikada. Kroz nikada prije viđene snimke s koncertne turneje po Njemačkoj iz ’99 te ekskluzivne snimke nastupa uživo,  „Whitney: Biti svoja“ prikazuje i nikada ispričanu priču iza pozornice i daleko od mikrofona, nevjerojatan i oštar životni put Whitney Houston. Priču koju priča sama Whitney, ali i oni njoj najbliži – obitelj i prijatelji.

Film, također, daje dublji uvid u njenu turbulentnu vezu sa suprugom Bobby Brownom, osobne bitke s vlastitim izgledom i nesigurnošću te istražuje glasine o ljubavnoj vezi s najboljom prijateljicom i „desnom rukom“ Robyn Crawford.

U jeku osvajanje glazbene scene te privatne borbe s narkoticima, Whitney je nakratko zaplovila u filmske vode. Za film „Tjelohranitelj“ (1992) kojeg utjelovljuje Kevin Costner i na čiji je prijedlog snimila acappela obradu pjesme „I Will Always Love You“, Whitney je zapečatirala svoj planetarni uspjeh, ali i neizbježni tragični završetak. Da je Whitney, navodno, i u privatnom životu imala poseban odnos sa svojim tjelohraniteljem Davidom Robertsom koji ju je pokušao spasiti od pakla narkotika, još je jedna od manje poznatih priča koje prikazuje Broomfieldov kino-hit.

Soundtrack filma „Tjelohranitelj“ u samo tjedan dana rasprodan je u više od milijun primjeraka diljem svijeta, a do danas ostaje najprodavaniji soundtrack svih vremena s ukupno prodanih preko 42 milijuna primjeraka!

Film će se prikazati u 34 kina diljem zemlje.

Foto: Promo