Kultni zagrebački bend Šumski prvo ime Balkan stagea 13. INmusic festivala
6. ožujka 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Kultni zagrebački bend Šumski prvo ime Balkan stagea 13. INmusic festivala

Kultni zagrebački bend Šumski prvo su domaće ime u bogatom programu INmusic festivala #13 gdje će predstaviti dugoočekivani peti studijski album! 

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga u želji za stvaranjem drugačije rock glazbe. Status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i posve jedinstveni zvuk, od milja zvan upravo „šumski“ zvuk. Pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova, nastao je jedinstveni „šumski“ zvuk, a neumorna eksperimentiranja s glazbenim žanrovima razlog su zbog kojeg su Šumski jedan od omiljenih bendova hrvatske alternativne scene. Osim u Hrvatskoj, nastupali su Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili četiri albuma – Lov na vile, Safari, Baba spava i Ronioci – a u trenutno završavaju snimanje petog po redu, pod nazivom Ostrvo ledenog kita, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Nema sumnje da će njihova misao vodilja doprijeti i do publike INmusic festivala #13 te rasplesati sve koji se nađu u blizini Balkan stagea.

Šumski se na INmusic festivalu #13 pridružuje velikim Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Alice in Chains, David Byrneu, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes, Reykjavíkurdætur i mnogim drugima.

INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine, uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po cijeni od 399 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopapo cijeni od 399 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).