Kotorski SeaRock predstavio regionalna imena za ovogodišnji festival
13. ožujka 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Kotorski SeaRock predstavio regionalna imena za ovogodišnji festival

Nakon najave o dolasku kultnih „Sun Kil Moon“ na SeaRock festival u Kotor, tijekom 20. i 21. srpnja na ljetnoj pozornici u Kotoru predstavit će se četiri domaća, ili regionalna benda: americana vinjete On Tour i Baobab, kantautorica iz Splita Billie Joan i najsvježiji dah Beograda, grupa TTTT….Turisti. Festival će kao i do sada imati volonterski karakter, a ulaznice se publici neće naplaćivati.

On Tour su publici poznat, i omiljen americana trio iz Beograda kojeg čine Ivana Smolović, Marko Ćebić i Vladimir Marinović. Krajem prošle godine objavili su treći album  “Don’t it make you want to go home” za beogradski Ammonite Records i talijanski The Stone House. Produkciju albuma realizirao je čuveni glazbenik Dušan Bezuha

Baobab je grupa iz Arilja koju predvodi Miodrag Mišo Petrović koji je ne samo strastveni ljubitelj i poznavatelj rock’n’rolla, nego i uporni borac protiv lošeg, u nama i oko nas. Nepristajanje na sumornu realnost i stvaranje boljeg svijeta vlastitim rukama, opisani su na sjajnom novom albumu „Naše Vreme“, koji objavljuje Pop Depresija.

Cure s gitarama su postale izuzetno česta pojava na domaćoj glazbenoj sceni, a još važnije je da su te iste cure izuzetne, kako po muzici, tako i po onome što imaju za reći. Ivana Pezo je iz Splita, i nije počela sama s gitarom, ali je svoje misli i poruke je ipak realizirala u takvom formatu, postavši Billie Joan, koja nam je prošle godione podarila album “Barren Land”. Sjajna akustična ispovjedaonica, s naglašenim prkosom, ili u njenom slučaju dišpetom, prema svemu što se događa oko nas, u društvu, na nebu i na zemlji, u vatri ili vodi.

Turisti su ON! Boško Mijušković – Bole, basista grupe Straight Mickey and the Boyz, ritam sekcija supergrupe Škrtice, oživio je TURISTE! Osim što je osnivač, Bole je i jedini stalni član benda! Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze…baš kao i turisti na putovanju. Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspiriran ljubavnim jadima i delta bluesom krenuo svirati akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pjesme za prvi album Turista. Inspirirani delta bluesom, Bo Diddleyjem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rock muzike koji su utjecali na Boleta. I punk, i HC, i postpunk kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija blues i jazz muzika, eksperimentiranje s afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom…čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni.