IZVJEŠĆE/FOTO: Disciplin A Kitschme u Tvornici kulture – oda istinskom punk/rocku
17. ožujka 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Disciplin A Kitschme u Tvornici kulture – oda istinskom punk/rocku

Osebujno, drugi izraz za nesto sto u potpunosti ne razumijemo. Nakon svih ovih godina, postavlja se pitanje je li Disciplina kičme još uvijek osebujna.

Tetošili smo ju svih ovih godina s dobrim razlogom i nitko ne može osporiti ono što je Kojin način razmišljanja donio na našu glazbenu scenu. Prigrlili smo Disciplinu kao plod naših polja i nećemo je se odreći tek tako. Ona je naš sustav izvan sustava, tri jednostavne proširene rečenice koje se ponavljaju u nedogled samo da bi same sebi stvorile svrhu.

Koncert u Tvornici kulture 16. ožujka bio je svojevrsna oda istinskom punk/rocku, pjesme su se redale jedna za drugom, a riffove su razabirali istinski obožavatelji. Sve to na stranu, svi ostali su čekali nešto što na kraju možda i nisu dočekali.

Rijetko koji bend se može pohvaliti tolikom količinom energije i možda tvrdoglavim neostvarivim entuzijazmom, ali Disciplina ne odustaje od svoje davno zacrtane subjektivne ideologije koju Koja provlači sve ove godine.

Uvijek drugačiji, uvijek novi, bez ponavljanja….gotovo nemoguća misija u današnjem svijetu. Nekad više, nekad manje uspješni, bacaju se na glavu i prihvaćaju izazove koji im stoje na putu.

Bez obzira, Koja je još uvijek onaj lik koji će pokupiti batine i reći što misli, a možda ćemo i mi jednom stvoriti neki čudan bend koji prodaje ploče.

Foto: Tin Bedenko