Ljepota harfe u Lisinskom – zvuk tisuću žica
17. ožujka 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ljepota harfe u Lisinskom – zvuk tisuću žica

Hrvatski orkestar harfi i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića 24. ožujka na pozornici Lisinskog.

Lepeza glazbenih žanrova u posebnom aranžmanu – pred nama je još jedan glazbeni spektakl u sklopu ciklusa Lisinski subotom. Slušat ćemo Hrvatski orkestar harfi „Tisuću žica“! Na programu su, između ostalog, i suvremena djela iz najpoznatijih mjuzikla te filmska glazba, uz pokoji dragulj hrvatskih skladatelja. Razlog tome je želja za popularizacijom harfe kao instrumenta, pa će publika iste večeri moći uživati u poznatoj Barcarolle Jacquesa Offenbacha iz opere Hoffmannove priče, Na krilima pjesme, op. 34. br. 2 Felixa Mendelssohna, ali i u posebnom aranžmanu songa Memory iz mjuzikla Cats Andrewa Lloyda Webbera, kao i izbor pjesama iz popularnog mjuzikla Richarda Rodgersa The Sound of Music (“Moje pjesme, moji snovi”).

Članovi orkestra su harfisti iz cijele Hrvatske, a povremeno im se pridružuju kolege iz Slovenije i Italije, što orkestru daje međunarodni karakter. Broj članova nije stalan i ovisi o programu koji se izvodi.

Orkestar čine: Juliana Nagy Varjas Mayor, Branka Janjanin Magdalenić, Edita Topić Kopeczky, Diana Grubišić Ćiković, Biserka Krčelić, Mirta Lice, Hana Paraušić, Marija Klepo, Veronika Tadina, Nives Rački, Matea Roknić, Julija Bratec Veleski, Veronika Ćiković, Marta Ćiković i Brin Bernatović. Umjetnička voditeljica je istaknuta hrvatska harfistica Marija Mlinar.

Večer otvara skladba Tomislava Uhlika Nešto lijepo za harfu i gudače, kao simboličan poziv, a ujedno i najava zanimljivog i jedinstvenog glazbenog programa.

Stoga subotnju večer, 24. ožujka 2018., svakako provedite u Lisinskom, uz previdne zvukove harfe koji će ispuniti Dvoranu.