Kawasaki 3P s dva koncerta u Zagrebu slave 25 godina rada
19. ožujka 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Kawasaki 3P s dva koncerta u Zagrebu slave 25 godina rada

U 25 godina Kawasaki 3P je postao jedno od najcjenjenijih i najboljih alternativnih glazbenih imena, ne samo u Hrvatskoj već i u susjednim zemljama.

Od kada smo ih službeno upoznali, preko provokativnog nastupa, a kasnije će se ispostaviti, njihovog trademarka uz naravno kvalitetnu glazbu, na Dori 2003. godine kada su se predstavili pjesmom “Antonija” sve do danas kada s oduševljenjem čekamo svaki njihov nastup i ulazak u studio, Kawasaki 3P su definitivno u samom vrhu najomiljenijih sastava hrvatske publike. Od albuma “Kawasaki 3P” 2003. godine, preko EP-a “Mup-ovska” (2006.) do iznimno cijenjenih albuma “Idu Bugari” (2009.) i “Goli zbog pasa” (2015.), osvajali su srca publike i kritike da bi za debi i predzadnji uradak dobili Porina u kategoriji najboljeg alternativnog albuma, mnoštvo nagrada Zlatna koogla, Crni mačak i Davorin.

S vremenom su postali i prava koncertna atrakcija te se broj njihov koncerata broji u stotinama, a česti su i nastupi na najvećim glazbenim pozornicama u regiji, poput Exita, INmusica, Sea Stara, Terranea, Špancirfesta… Rasprodavali su se i klupski prostori, a Kawasaki 3P je postao sinonim za vrhunski alternativni rock.

Vrijeme je da proslave 25 godina rada (osnovani 1993. godine), a to će učiniti s dva koncerta zaredom u Teatru &TD u Zagrebu, 9. i 10. svibnja. Za sada nema informacija o cijeni i početku prodaje ulaznica, koje će, napominjemo, biti limitirane za oba dana. Ali obavijestit ćemo vas na vrijeme kako bi mogli i vi biti dio slavljeničkih koncerata popularnih punk/rockera.

Foto: Nikola Knežević