IZVJEŠĆE/FOTO: Veličanstveni Satyricon ponovno osvojio Zagreb!
21. ožujka 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Veličanstveni Satyricon ponovno osvojio Zagreb!

Veličanstveni Satyricon u ponedjeljak, 19. ožujka su napunili Boogaloo i još jednom pokazali da se radi o fantastičnom live bendu.

Bio je ovo njihov treći posjet Zagrebu i usprkos činjenici da je autora ovog članka više dojmio prethodni gig, bila je to sjajna večer u jednom od najboljih klubova u Zagrebu. Satyricon su bend čiji se rad može podijeliti u dvije faze, black metal i alter black ‘n’ roll fazu. No, većina fanova ovog benda vole obje faze jer su uvijek bili iskreni u svojem izričaju pa se i slušatelji nisu osjećali prevarenim. Tako je bilo i ovoga puta gdje su sasvim korektno odradili koncert, popunjen uglavnom hitovima iz ove novije faze, uz neizostavnu “Mother North” pred sami kraj koncerta. Osobno mi se jako svidjelo čuti “Repined Bastard Nation” i “Now Diabolical”. Bilo je tu i grupnog pjevanja, a atmosfera je bila odlična. Uz “Mother North” od starijih pjesama su još svirali i “Walk The Path Of Sorrow” što je u biti i jedina zamjerka koncerta – premalo starih hitova.

Ono što je bio apsolutni highlight jest je da je publika doista djelovala sretno i što je još važnije, bila je mnogobrojna. Ekipa je došla i iz drugih gradova, vidjelo se tu nekih starih poznanika, ali i hrpa novih ljudi koje inače ne viđamo na ovakvim koncertima. Očito odlično odrađena promocija. Vidjelo se da je većina dobila fiks po koji su i došli.

Moram spomenuti i predgrupu, grčke thrashere Suicidal Angels, koji su usprkos nešto lošijem zvuku jako dobro zagrijali publiku. Bilo je tu čak i poštenog poga, a u jednom trenutku se stvorio i wall of death. Večer je jednostavno obećavala dobar provod. Satyricon su već na drugoj pjesmi, “Our World It Rumbles Tonight”, pokazali koliko dobro rade svoj posao i kako odlično vladaju tim black n roll stilom. Fantastični Frost za bubnjevima i njegov ubitačni dupli bas doista čine kičmu ovog benda. Satyr je faca, tu spora nema i to ne mora posebno dokazivati, ali voli se šepuriti i svako malo animirati publiku svojim stavom.

Svakako treba istaknuti i odličnu organizaciju gdje je sve štimalo do najsitnijeg detalja. Za poželiti svakom metalcu što više ovakvih spektakularnih koncerata.

Autor: Boris Mihačević

Foto: Tin Bedenko