IZVJEŠĆE: Urban&4 u Saxu – savršena kombinacija dobrih vibracija, odličnog zvuka i vrhunske atmosfere
23. ožujka 2018.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Urban&4 u Saxu – savršena kombinacija dobrih vibracija, odličnog zvuka i vrhunske atmosfere

Nekima od nas (čitaj: većini prisutnih) koji su bili u Saxu u četvrtak, 22. ožujka, ovakav koncert je baš jako trebao!

Bio je ovo neočekivano opušten i svjež nastupa Urbana i Četvorke u rijetko intimnom okruženju. Cijeli koncert imao je karakter privatne zabave koja je očito trebala, koliko sretnicima među publikom toliko i samom Damiru Urbanu koji je vidno plovio kroz svoju umjetnost. Imao sam visoka očekivanja, ali dobio sam puno više. Dobio sam iskrenu emociju u savršeno odabranom klubu s jednim fenomenalnim koncertnim iskustvom.

Iako je klub bio rasprodan u rekordnom vremenu očekivane gužve nije bilo. Bilo je mjesta za kretati se, otići lagano na wc ili čak zaplesati, a cuga se naručivala bez čekanja. Svirka je počela lagano…tiho. Par početnih pjesama kao da su poslužile za jedan cjeloviti intro da bi nakon “Odlučio sam da te volim” sve eksplodiralo i klub se ispunio emocijama i pozitivnom energijom.

Urban je bio jako raspoložen, pričljiv. Kako je koncert odmicao na trenutke se činilo kao da smo među par njegovih frendova na nekom tulumu ili probi benda. U jednom trenutku opuštenosti čak je završio među publikom, pjevajući iz prvog reda. Kad ste zadnji put bili na koncertu gdje glazbenik ponovi pjesmu jer veli: “nigdje nam se ne žuri, možemo mi to i bolje.”?
“Aroma Satanica” i “Samo” neke su od pjesama koje nisu baš češto na repertoaru. Naravno bilo je tu i nekih klasika poput “Moja voda”, “Mjesto za mene” i “Nebo”, dok je aposlutni highlight koncerta bila “Kornjača” jer je većinu bacila u trans. Nakon toga nostalgični “Astronaut” za opći plesnjak i za sami kraj precool atmosferična, usporena verzija “Otrovne kiše”, koja je bila čisti užitak za sva osjetila. Falila je još samo “Žena dijete” koju su doista imali par puta priliku izvesti dok je atmosfera bila na vrhuncu.

Iako bi lako popunio pet puta veći klub, organizator se odlučio za manji i intimniji prostor te apsolutno pogodio. Bila je to savršena kombinacija dobrih vibracija, odličnog zvuka i što je najvažnije savršene atmosfere. Pohvale Hangtime Agencyju na genijalnom potezu stavljanja kvalitete ispred kvantitete.

Autor: Boris Mihačević

Foto: Zoe Šarlija/Sound Report