IZVJEŠĆE/FOTO: Autentična izvedba hitova grupe Abba oduševila rasprodan Metropolis
25. ožujka 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Autentična izvedba hitova grupe Abba oduševila rasprodan Metropolis

Za večer posvećenoj najvećem pop bendu svih vremena, švedskoj grupi Abba, tražila se karta više o čemu su svjedočili redovi još prije otvaranja kluba Metropolis.

Iako je već najavljeno da je koncert rasprodan, na zahtjeve mnogih koji nisu uspjeli nabavili svoj primjerak na vrijeme klub je pustio u prodaju još manju količinu ulaznica na ulazu.  A da je pomama za kartama opravdana, potvrdila je autentična izvedba riječke Abbazie – jedne od rijetkih grupa koja vokale Abbe hvata čak i po boji glasova. Bilo je prekrasno vidjeti skladan spoj majke i kćerke Jozefine i Eni Jurišić, kako Abbu love u svim pjesmama, potvrđujući time kako su jedan od najtraženijih izvođača ove kultne pop grupe.

Abbazia iz Rijeke je sastavljena od istaknutih glazbenika koji s pravom nose epitet i priznanje autentične izvedbe popularne Abbe. Jozefina je poznata kao lead vokal nekad popularne riječke Grupe 777, a hvaljena Eni polufinalistica Voicea, koja se nedavno predstavila i na Zagrebačkom festivalu. Muški dio banda čine Branko Fućak – pjevač i skladatelj iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao na svim velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, a uz njega i Aleksandar Valenčić, skladatelj, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao 6 pjesama za Eurosong i to za predstavnicu Hrvatske (2003.), Bosne i Hercegovine (2005.), dva puta za Sloveniju (2007. i 2009.) i dva puta za Portugal (2008. i 2012.).

Ova hvalevrijedna grupa osim što rastura po Europi, nastupala je i na na zimskim Olimpijskim igrama – Sestriere 2006.. Razlog popularnosti je i njihova posebna pažnja posvećena autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala, te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje po kojima je Abba toliko poznata. Slušatelji prilikom koncerta često izjavljuju kako, zatvorivši oči, imaju osjećaj kao da slušaju „pravu Abbu“.

Takav osjećaj imala je i publika u Metropolisu koja ih je vriskom i dugim pljeskom zvala po nekoliko puta na bis. A da su pravi majstori Abba izvedbe, riječka Abazzia pokazala je i na bisu dodatnim kratkim presjekom popularnih hitova otpjevavši ih zajedno s publikom u glas.

Riječki bend Abbazia po prvi puta je nastupao pred zagrebačkom publikom. Iako već imaju veliko iskustvo na stranim pozornicama i turističkim destinacijama, Riječani su bili oduševljeni Zagrebom. Nakon njihovog nastupa sve prisutne je dodatno zapalio DJ Sammy koji je rasplesao publiku do sitnih sati, a kakva je rasprodana plesna večer pogodila novozagrebački Metropolis klub pogledajte u fotogaleriji koja će vas pozvati da sljedeći put vi budete winner i ne propustite jedan od najboljih provoda u Zagrebu.