Brain Holidays donose najbolji domaći reggae zvuk u KSET
27. ožujka 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Brain Holidays donose najbolji domaći reggae zvuk u KSET

Zagrebački reggae bend Brain Holidays ove godine postaje punoljetan, a 7. travnja u KSET-u još jednom će nas počastiti rasplesanim ritmovima.

Iza sebe imaju gomilu koncerata i tri studijska albuma: „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“ i „System Error“, dok je četvrto izdanje “System Error remix side” u fazi pripreme. Brain Holidays bilježi uspješnu godinu iza sebe – turneja od preko 20 koncerata u šest mjeseci i prijeđena Hrvatska uzduž i poprijeko. Odaziv publike je odličan, što ih je dovelo na ovogodišnje najjače regionalne festivale Outlook i Overjam festival te do još mnogih koncerata koji će se nanizati nakon ovoga u KSET-u. Album “System Error” dobio je nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji album urbane i klupske glazbe.

Podršku pruža sisački reggae sastav Little Vex & Regulje.

Little Vex, punim imenom Vedran Šimunec, mladi je glazbenik iz Siska i zaljubljenik u reggae glazbu. Počeo kao bubnjar ali ga je put odveo i prema drugim instrumentima. Do sada ste ga mogli viđati po ulicama hrvatskih, ali i europskih, gradova s akustičnom gitarom i usnom harmonikom oko vrata kako svira poznate reggae/ska obrade. Surađuje je i sa zagrebačkim One Dreadom s kojima nastupa u akustičnoj varijanti toga benda. Ove godine po prvi puta oko sebe okuplja bend koji si je sam dao naziv Regulje i zajedno kreću raditi klupske svirke te počinju i s autorskim radom. A tko su Regulje? Regulje su šesteročlani bend u kojem sviraju Sven na klavijaturama, Hrvoje na bas gitari, Juran na lead gitari, Matej na bubnjevima te Antonia i Dario kao back vokali. Little Vex & Regulje za sada sviraju poznate reggae i ska covere (Bob Marley, Manu Chao, Dub fx, Rebelution…) ali polako kreću i u autorske vode te su najavljuju svoj prvi singl.

Ulaznice za koncert moguće je nabaviti u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 25 kuna, dok će na ulazu koštati 35 kuna. Prvih 40 ulaznica besplatno će dobiti Ziggi Rolling Papers rizle.
Ulaz se otvara u 20 h.

Foto: Ivan Dabac