Otkrivene “Nuspojave”, jedan od najiščekivanijih i vjerojatno najbolji album godine!
30. ožujka 2018.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Otkrivene “Nuspojave”, jedan od najiščekivanijih i vjerojatno najbolji album godine!

Od danas su u prodaji “Nuspojave”, novi studijski uradak Gorana Bare i kultnih Majki. “Nuspojave” stižu sedam godina od posljednjeg Porinima ovjenčanog studijskog albuma “Teške boje” i već sada možemo reći da su “Nuspojave” rock album godine i definitvo jedno od najočekivanijih izdanja koje će podignuti ljestvicu domaćeg rock izričaja.

“Ljubav krvari” otvara novi album Gorana Bare & Majki na kojem se nalazi ukupno sedam pjesama. “Ljubav krvari”, “To nije igra”, “Osvijesti me”, “Skarabej Go-Go”, “Dobri anđeo te noći je pao”, “I dok pleše sama s kišom” i “Zašto” savršeno zaokružuju Baretovu poetiku koja je s ovim albumom dostigla jedan od svojih mogućih vrhunaca – njegov život pjesma je koja svakim stihom otkriva skriveno, a sa svojim Majkama Bare na “Nuspojavama” je iskoračio, osim u poetskom, i u glazbenom smislu. Gitarističke, bubnjarske i klavijaturističke bravure sjajne ekipe koja je sudjelovala na albumu: Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Berislav Blažević, Alen Tibljaš i Mario Rašić, i aranžerska rješenja Bareta i Marija Rašića, ujedno i producenta albuma, znače samo jedno, da su “Nuspojave” savršeno zaokružena priča koja će doseći kultni status!

Već prije objavljeni singl “Osvijesti me” kao i pjesma “I dok pleše sama s kišom”, jedina koju ne potpisuje Bare već Lidija Bajuk i koja je prvotno bila objavljena na albumu “Srce”, dolaze u potpuno novim aranžmanima. “Nuspojave” su snimane i miksane u slovenskom RSL studiju pod producentskom palicom Marija Rašića. Album je opremljen fantastičnim fotografijama priznatog hrvatskog fotoreportera Zorana Marinovića, a grafički ga je pripremio Daniel Ille.

Goran Bare & Majke institucija su koja s “Nuspojavama” daje novu dimenziju rocku!