Strand Of Oaks novo ime SeaRock festivala u Kotoru!
1. travnja 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Strand Of Oaks novo ime SeaRock festivala u Kotoru!

SeaRock festival najavljuje novo ime za ovogodišnji program ovog puta dolazi američki bend „Strand Of Oaks“ koje predvodi kantautor Timothy Showalter.

Poznati po energičnim i lucidnim nastupima koji se prepričavaju s najvećih festivalskih bina, prvi put nastupaju na Balkanu, pa će i koncert u Kotoru sigurno reflektirati odličnu energiju! SeaRock se održava 20. i 21. srpnja u Kotoru, a potvrđeni izvođači su još i kultni američki bend Sun Kill Moon i domaće snage Turisti, Billie Joan, Baobab i On Tour. Nova imena uskoro slijede i bit će velikih iznenađenja. Festival će kao i do sada imati volonterski karakter, a ulaznice se publici neće naplaćivati.

Strand Of Oaks postoje gotovo 10 godina, od kada je projekt pokrenuo kantautor Timothy Showalter u želji da izrazi svoje stavove, nezadovoljstva i napiše neke pjesme koje će postati vječni rock hitovi. S bendom je objavio šest albuma, od kojih je „Heal“ iz 2014. postao prekretnica u uspjehu i kvalitetu. Timothy je napravio i neke sjajne hitove, a glazba je bazirana na folk rock tradiciji americane, protkanom utjecajima My Morning Jacket, Brucea Springsteena, ali i sveg mogućeg i nemogućeg što se u tom trenutku nalazilo u autorovoj glavi.

Pjesme o neuspjelim ljubavima, liječenju od istih čudnovatim sredstvima, neprilagođenom djetinjstvu, vječnoj borni za mjesto pod suncem, učinili su ovog autora grčevitim, i njegov put od Pennsylvanije do gotovo svake važnije bine svijeta, bio je njemu važan poput zraka koji diše. Rock’n’roll je često vatrena staza i to Timothy Showalter jako dobro zna, a njihovi već legendarni nastupi na festivalima poput „Best Kept Secret“ ili „Primavera“ sjaje vatrenom snagom.

Posljednji album „Hard Love“ (koji je poput prethodnika pobrao najbolje kritike u svjetskim medijima), ove godine dobio je nadgradnju u vidu produženog izdanja „Harder Love“, pa nam Strand Of Oaks u Kotor dolaze s aktualnom produkcijom, a njihov nastup je prvi na Balkanu ikada.

Uvjerit ćete se zašto nepatvoreni rock’n’roll opstaje destljećima i uvijek se iznova rađa u nekoj sjajnoj inkarnaciji, poput Strand Of Oaks.

Foto: Maclay Hariot