Osječka glazbenica Aklea Neon u Indiji na festivalu svjetla
12. travnja 2018.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Osječka glazbenica Aklea Neon u Indiji na festivalu svjetla

Kako izgleda jutro na svetoj rijeci Ganges u Indiji? A kako tek zvuči? Dirljivo, šareno i neponovljivo, ako je suditi po YouTube seriji Niš Spešl Sešn osječke kantautorice Aklee Neon.

Varanasi Spešl, četvrti video ove serije objavljen je upravo na YouTube-u, a snimljen je u svetom gradu svjetla za vrijeme Diwalija, festivala svjetla. Pjesma Caminando izvedena je tijekom vožnje na svetoj rijeci Ganges u Indiji, jednoj od najatraktivnijih turističkih atrakcija ovog potkontinenta. Aklea se u acapella izvedbi i pratnji dholaka, malog bubnja, oprašta od svoje bake koja ih je napustila tijekom putovanja. Kako sama kaže: «uz cvijeće i svijeće među uvojcima Shive pjevala sam joj da «hoda, samo hoda prema suncu».

Aklea Neon je mlada osječka kantautorica sa zagrebačkom adresom koja se pronalazi u roots, afro-soul i ethno-beats harmonijama. Često i one pronađu nju. Osim izražajnog i pamtljivog altovskog vokala, u slaganju aranžmana odlučila se za one-woman-show uz gitaru, pedal looper i MIDI controller. Spoj analognog i digitalnog s izraženim zborskim višeglasjima Aklei služe kao osnova autorskih pjesama koje se zasad mogu čuti u njenim live nastupima – od Pule sve do Osijeka. Njezin prvi singl (dugačak kao dva) u fazi je snimanja.