Lana Janjanin trio u Gradskom kazalištu lutaka Split
16. travnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Lana Janjanin trio u Gradskom kazalištu lutaka Split

U subotu, 21. travnja, u 20 sati u Gradskom kazalištu lutaka Split nastupit će jazz trio pijanistice i vokalistice Lane Janjanin.

Lana Janjanin, skladateljica, klaviristica i pjevačica, završila je studij klasične i medijske kompozicije na Univerzitetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču, a danas živi i radi na relaciji Beč – Zagreb. Izvodi uglavnom autorske skladbe i jazz standarde u svojim originalnim aranžmanima. Sklada i aranžira glazbu za filmove, kazalište, radio, televiziju, kao i za klasične sastave (solo instrumente, komorne ansamble i orkestre). Često surađuje s različitim jazz sastavima u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, a surađivala je s mnogim poznatim glazbenicima, uključujući i virtuoza na violini Robyja Lakatoša, te s orkestrima poput ORF Simfonijskog orkestra i Big Band HRT-a.

U Splitu će nastupiti u pratnji Stefana Bartusa (kontrabas) i Lukasa Fellnera (bubnjevi). Koncert je najavljen i trebao biti održan u sklopu osmog ciklusa Jazz u veljači, ali je tada odgođen zbog vremenskih nepogoda. Organizatori mole publiku da kupljene ulaznice, koje još uvijek nisu zamijenjene, na dan koncerta zamjene na blagajni GKL-a. Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni Kazališta u Tončićevoj 1, a dio ulaznica i putem internetske stranice www.croatiatickets.com.