Najavljena premijera dokumentarca o sinjskoj legendi Branimiru Vugdeliji
17. travnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Najavljena premijera dokumentarca o sinjskoj legendi Branimiru Vugdeliji

Branimir Vugdelija je ostavio neizbrisiv trag na sinjskoj alternativnoj sceni. Inspiriran Black Sabbathom, Type O Negativeom, HIM-om i mnogim drugim bendovima tog žanra upustio se u rad autorskih pjesama i osnovao Embrio.

Branimir nije bio samo pjevač, on je bio i samouki gitarist, tekstopisac, slikar, programer, producent,  pa čak i član Tang Soo Do kluba kao zaljubljenik u borilačke vještine. Bio je veliki umjetnik. Svaki višesatni razgovor s njegovim najbližnjima kao i mnogobrojnim prijateljima bio posebno emotivan i iskren.

Film je snimam po raznim lokacijama na područjima Sinja i Otoka te je glazbeno orijentiran o Branimirovom stvaralaštvu s Embriom i Sentimentom, međutim tu su neizostavno smještene razne priče o njegovom karakteru, privatnom životu, životu u Zagrebu, o ljubavi prema motorima te mnogim drugim zanimljivim stvarima. U filmu sudjeluju raznorazni prijatelji i bendovi kao što su M.O.R.T. , Maršal, Salauk, Kidney Stonesi, Atlantida, zagrebački Sentiment te originalna postava benda Embrio. Film nam donosi snažnu emociju o čovjeku koji nas je jako mlad napustio i koji je ostvario jedan ogromni uspjeh i znamen, i kao glazbenik i kao čovjek.

Film će biti premijerno prikazan u Sinju, 20.4. zatim slijede razna prikazivanja po Splitu, Zadru, Zagrebu i sl. Film traje 73 minute i rađen je u produkciji Dreamsharea, a režiju i scenarij je radio Bruno M.C.