“Četvrta simfonija” – live album za deseti rođendan Kreše i Kiselih Kiša
18. travnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

“Četvrta simfonija” – live album za deseti rođendan Kreše i Kiselih Kiša

Riječki punk&brass septet Krešo i Kisele Kiše objavio je live album “Četvrta simfonija”. Koncert kojim su Krešo i društvo proslavili prvo desetljeće rada, održan je i snimljen 11.11.2017. godine u kultnom riječkom klubu Palach.

Osim publici dobro znanih pjesama s prva 3 albuma, snimka sadrži i dvije nove pjesme (“Dalibor”, “Bože čuvaj Hrvatsku”), koje će se naći na četvrtom studijskom albumu (trenutno u pripremi). Već “tradicionalno”, na koncertu je gostovala Kristina Radovčić iz dua The Blondes. Kvalitetom svirke i zvuka, rame uz rame sa svjetskim velikanima sličnog žanra (Nofx, Talco, Ska-P, Bad Religion, Rancid), album je dosad najzrelije ostvarenje Kreše i Kiselih Kiša – benda koji je već godinama jedan od najčvršćih temelja alternativne scene u Hrvatskoj.

Za zvuk na sam dan koncerta zaduženi su bili Ognjen Kekanović, te Igor Sušanj i Roger Čingrija (G.I.S.); mix/master djelo je Dražena Gavrilovića (Pod.room studio), a Infinity Films su snimili i montirali video. Materijal je izdan pod etiketom Fat Brek.

Nije nepoznato da su Krešo i društvo skloni pretjerivanju, pa su poneseni atmosferom probili dogovoreni video okvir od 70ak minuta.

Foto: Željko Maletić