INTERVJUE: Wille & The Bandits: “U Hrvatskoj ćemo izvesti po prvi put neke nove pjesme za novi album”
18. travnja 2018.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

INTERVJUE: Wille & The Bandits: “U Hrvatskoj ćemo izvesti po prvi put neke nove pjesme za novi album”

U srijedu 18. travnja sjani trio Wille & The Bandits iz Engleske dolazi u Vintage Industrial bar gdje možemo očekivati sjajnu blues/rock svirku.

Uoči koncerta razgovarali smo s članovima benda i evo što kažu o utjecajima na njihovu glazbu, Hrvatskoj, stvaranju glazbe i novim projektima.

Netko za vas kaže da vam glazba zvuči kao Cream ili Jimi Hendrix, ali kako bi ju vi opisali? Što vas inspirira?

Da, sigurno naša glazba ima utjecaja u oba benda, ali glavna sličnost s njima je da smo i mi trio gdje prevladavaju gitare, baš kao i kod Jimija i Creama. Svirajući u triju daje vam više prostora za izražavanje, a ujedno u isto vrijeme i više prostora za popunjavanje. Dosta smo poznati po stvaranju snažnog zvuka sličnog ovim bendovima s jakim psihodeličnim gitarama i i basovima. Opet smo nominirani za britansku blues nagradu za inovaciju u bluesu i volimo ponovno vjerovati da kao Cream i Jimi guramo rock & blues u sljedeće poglavlje. Često miješamo ludu instrumentaciju u našu glazbu kao što je Lap Slide gitara, bas sa šest žica i udaraljke iz cijelog svijeta. Svatko od nas često svira dva instrumenta u isto vrijeme kako bi pokušao napraviti što veći zvuk.

Imate vrlo uspješnu karijeru, koji je bio vaš najveći trenutak?

Mislim da je teško imenovati jednu stvar jer ih je bilo jako puno. Mislim da je turneja s Deep Purple i Joeom Bonamassom bila nevjerojatna te sviranje na Olimpijadi u Londonu 2012. koje je bilo posebno, ali mislim da sviranje glazbe kao dio života znači da je svaki trenutak dragocjen jer radimo ono što volimo.

2014. ste izglasani za jedan od bendova koje Glastonbury publika mora vidjeti i čuti, a te godine imali ste broj jedan singl na britanskoj blues listi. Kako gledate na to, kakav je osjećaj kada čujete ove sjajne vijesti? Je li to nešto što vam daje više snage za budućnost?

Da, uvijek je lijepo čuti ljude da govore lijepe stvari o nama i te za potporu koju nam daju za Glastonbury. To je bila velika čast i mislim da nam ovakve stvari pružaju veliko povjerenje, a također i moć da više gurate prema naprijed i to s novim eksperimentiranjem tekstova i zvukova. 

Jeste li ikada bili u Hrvatskoj, što znate o našoj glazbi?

Wille je na medenom mjesecu bio tamo i kaže da je lijepa zemlja s velikim ljudima. Nažalost, ne znamo mnogo o glazbi u Hrvatskoj, ali kao što radimo kada posjetimo većinu zemalja, namjeravamo saznati više o tome i u Hrvatskoj i nadamo se da ćemo otkriti neke sjajne zvukove.

Prije više od godinu dana objavili ste novi album. Kako ste zadovoljni sa “Steal”?

Mislim da nikada nećete biti 100% zadovoljni nekom pločom, inače bi jednostavno odustali. Mislim da uvijek treba gledati na to da se može još bolje i to vam daje volju i snagu da sljedeći put napravite bolje izdanje.

Radite li na nekoj novoj glazbi i materijalima koji bi uskoro mogli i izaći? 

Da, radimo i novi album bi trebao izaći sljedeće godine. Nadamo se da ćemo svirati u Hrvatskoj neke od novijih stvari po prvi put, ali i starije pjesme.