The Killersi slave ‘ubojitu’ karijeru objavom cjelokupne diskografije na vinilu
21. travnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

The Killersi slave ‘ubojitu’ karijeru objavom cjelokupne diskografije na vinilu

Bend The Killers najavljuje proslavu svoje dugogodišnje ‘ubojite’ karijere objavom cjelokupne diskografije upakirane u vinyl box set – „The Killers Career Vinyl Box“. Ovo nevjerojatno kolekcionarsko izdanje, koje će sadržavati svih sedam albuma skupine iz Las Vegasa, bit će dostupno u prodaji od 15. lipnja.

Vjerojatno ne postoji bolji način nego započeti ovu epsku kolekciju trostruko platinastim debi albumom „Hot Fuss“ (2004.), s kojeg su predstavljeni singlovi „Mr. Brightside“, „Smile Like You Mean It“ te „Somebody Told Me“. Drugo studijsko izdanje, objavljeno 2006. pod nazivom „Sam’s Town“, producirali su Flood (New Order, U2), Alan Moulder (Nine Inch Nails, Foo Fighters), te The Killersi, a raspjevali su nas singlovima „When You Were Young“ i „Read My Mind“.

Ovaj predivan box set ne bi bio potpun bez trećeg albuma „Sawdust“ (2007.), koji sadrži obrade, remixeve, i ostale raritete benda, među kojima se nalazi i publici uvijek draga obrada pjesme „Shadowplay“ benda Joy Division, kao i pjesma „Tranquilize“, nastala u suradnji s Lou Reedom. Točno godinu dana kasnije, u studenom 2008. rockeri su objavili četvrti album „Day & Age“, nastao u produkciji Stuarta Pricea (Madonna, Kylie Minogue, Pet Shop Boys) i samog benda. Također, potonje izdanje predstavljeno je nezaobilaznim singlovima „Human“ te „Spaceman“.

„Live From The Royal Albert Hall“ dolazi na dvostrukom vinilu i ekskluzivan je materijal ‘Career Vinyl Box’ izdanja. Ovaj dvostruki album predstavlja The Killerse na vrhuncu njihovih live nastupa, a originalno se 2009. godine našao na DVD-u koji bilježi dva energična nastupa u Londonu.

Tri godine kasnije bend je objavio svoj šesti album „Battle Born“, rasprodan u milijunima primjeraka, a nazvan prema njihovom studiju te očito prema natpisu koji stoji na zastavi savezne države Nevade. Ovo izdanje izgeneriralo je hit singlove „Runaways“ i „Miss Atomic Bomb“.

Posljednjim, ali ne manje bitnim izdanjem iz 2017. godine – albumom „Wonderful Wonderful“ The Killersi su odlučili stvarati glazbu koja je u skladu s njihovim godinama. Studijski album „Wonderful Wonderful“ pravi je pokazatelj gdje se bend trenutno nalazi, a u tome im je pripomogao i Mark Knopfler, koji gostuje na pjesmi „Have All the Songs Been Written“, ali i Jacknife Lee koji je produkcijski uspio isporučiti nešto drugačiji, progresivniji zvuk.

Sadržaj kolekcije „The Killers Career Vinyl Box“ dolazi u obliku 180-gramskih vinila, a prikazuje putovanje i napredak benda kroz godine snimanja i nastupa. Iščekivano kolekcionarsko izdanje moguće je prednaručiti putem službene stranice benda.