Dijamantna naklada za Scardonino izdanje “40 najvećih klapskih hitova”
23. travnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Dijamantna naklada za Scardonino izdanje “40 najvećih klapskih hitova”

Record Store Day je bio idealan trenutak da se osnivaču i direktoru Scardone, Branku Paiću, uruči dijamantna naklada za izdanje ’40 najvećih klapskih hitova’.

Ovog vikenda jedanaestu godinu zaredom se obilježio Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day). Kao i ranijih godina, hrvatski diskografi uključili su se u ovu akciju pa su pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge, u većim gradovima u Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslaviti ovaj dan.

Nakon pozdravnog govora i nastupa Marka Kutlića u Novoj ploči Predsjednik Upravnog Odbora HDU-a, Želimir Babogredac, se kratko osvrnuo na izdanje ’40 najvećih klapskih hitova’ i uz prigodne riječi uručio dijamantnu nakladu za to izdanje Branku Paiću.

Branko Paić je u svojoj zahvali rekao – Zahvalio bih vam na ovoj dijamantnoj nakladi i svima koji nas kupnjom domaće glazbe podupiru. Jako me veseli i to što se ovo izdanje odlično prodaje i izvan granica Hrvatske, što bi značilo da je ovaj album pravi ambasador klapske glazbe u inozemstvu. Vrlo sam zadovoljan činjenicom da smo uspjeli napraviti jedan ovako uspješan album okupivši u Scardoni sve ponajbolje klape od 2006. godine kada smo radili onaj prvi veliki klapski koncert na Poljudu koji je bio prekretnica. Punih pet godina od izlaska ovaj album se nalazi na top listi najprodavanijih, a vjerujem da će se odlično prodavati i idućih pet godina jer su tu pjesme koje su postale novi prepoznatljivi zvuk Dalmacije koji svi vole.

Zahvaljujem Hrvatskoj diskografskoj udruzi što iskoristila ovu priliku da nam dodijeli ovo priznanje. Ovaj album je pravi fenomen!

Foto: Nikola Knežević