Zagreb Music Conference ove godine u lipnju – Jerry Ropero i Hans-Martin Buff prva imena!
26. travnja 2018.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Zagreb Music Conference ove godine u lipnju – Jerry Ropero i Hans-Martin Buff prva imena!

U Vintage Industrial Baru održat će se treća po redu glazbena konferencija Zagreb Music Conference (ZMC). Ove godine konferencija se seli u ljetni period, i to za vikend 1. i 2. lipnja.

U dva dana održavanja konferencije, posjetitelji će moći prisustvovati nizu zanimljivih gostovanja, panela, radionica i tema te naučiti nešto novo po pitanju glazbene industrije u Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje, pored raznih zanimljivih imena, donosi nam i dva inozemna glazbena stručnjaka, belgijskog latino house DJ-a i producenta Jerryja Ropera, te njemačkog audio inženjera Hans-Martina Buffa.

Jerry Ropero ambasador je latino housea, DJ i producent, rođen u Belgiji, poznat po hitovima poput „Coracao“ i „Fuck U“. Karijeru započinje priključivanjem glazbenoj grupi Natural Born Grooves, prilikom čega upoznaje Dj Mauija i Terri B!-ja, poznatih kao Avant Garde, kada izdaju prvi hit “Get Down”, kojim su više od 13 tjedana opstali na Billboard ljestvici Hot Dance Club Play. Nakon toga, Ropero nastavlja glazbu izdavati samostalno, najviše radeći remixeve za druge glazbenike, s čijim je trakama objavljen kao jedan od autora na kompilacijama priznatim od kultnog Ministry of Sound-a. Tijekom života nastupao je po najvećim svjetskim klubovima, ali i surađivao je s velikim glazbenim imenima kao što su Axwell, Tiesto, Armin Van Buuren, a početkom 2018. pokrenuo je novu diskografsku kuću “Mala Propaganda”.

Hans-Martin Buff, audio je inženjer od 1993. godine, a diplomirao je na fakultetu Music Tech

u Minneapolisu. Karijeru je započeo u američkom studiju Pachyderm, a zatim istu nastavio kao asistent na projektima, poput albuma “Throwing Copper“ benda Live, prodanog u milijun primjeraka. Radio je u raznim rock’n’roll uporištima Minnesote, prije nego što je pronašao stalni posao u Paisley Park studiju slavnoga Princea, čiji je osobni audio inženjer bio četiri godine. Tijekom tog perioda nije bio odgovoran samo za snimke tog talentiranog multiinstrumentaliste, već i za studijske poslove svjetski poznatih umjetnika i bendova kao što su No Doubt, Chaka Khan i Larry Graham. Obzirom da je rođeni Njemac, 2001. godine vraća se u svoju domovinu, gdje nastavlja karijeru kao samostalni audio inženjer te radi s nizom domaćih i međunarodnih talenata kao što su Mousse T., Yvonne Catterfeld, Zucchero, Eric Burdon, Roachford, Maxi Priest te The Scorpions.

Kako pokrenuti vlastiti label, kako stvarati zvuk za video igrice, postoji li u Hrvatskoj produkcija filmske glazbe, samo su neka od pitanja na koja će posjetitelji dobiti odgovor 1. i 2. lipnja u Vintage Industrial Baru.

I ove će godine ulaz na Zagreb Music Conference biti besplatan za sve posjetitelje.