SPEKTAKLI U CINESTARU: Balet “Manon” uživo u Cinestar kinima
28. travnja 2018.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

SPEKTAKLI U CINESTARU: Balet “Manon” uživo u Cinestar kinima

Cinestar kina nastavlju s prikazivanjem spektakala, a red je došao na veličanstveni balet “Manon” koji će biti prikazan uživo 3. svibnja iz londonskog Royal Opera Housea.

SADRŽAJ:

Manonin brat Lescaut je ponudi na prodaju onome tko plati najviše za nju upravo u trenutku kada ona upoznaje Des Grieuxa i zaljubljuje se u njega. Ljubavnici pobjegnu u Pariz, ali kada gospodin G.M. ponudi Manon život pun luksuza u zamjenu da mu bude ljubavnica, Manon ne može odoliti. Des Grieux, na Lescautov poticaj, vara na kartama u pokušaju da osvoji bogatstvo gospodina G.M.-a. Uhvaćeni su te je Manon deportirana u New Orleans kao prostitutka, a prati je Des Grieux. U bijegu, Manon umire od iscrpljenosti.

MacMillanov izvor za Manon je bio francuski roman iz 18. stoljeća adaptiran za operu od strane Massenetija i Puccinija. Premijera se  odigrala 7. ožujka 1974., u glavnim ulogama su bili Antoinette Sibley i Anthony Dowell. Balet je ubrzo postao sastavni dio Royal Balletovog repertoara i kriterij za odrasli, dramatični ples.

Spektakl se prikazuje u tri čina s dvije pauze u trajanju od 15 minuta. Početak prikazivanja je u 20 sati i 15 minuta (3.5.) i to u sljedećim Cinestar kinima:

KAPTOL BOUTIQUE CINEMA
ZADAR
VARAŽDIN
JOKER SPLIT
SL. BROD
RIJEKA
OSIJEK
DUBROVNIK

Foto: Alice Pennefather