Tvrtka Gibson otišla u stečaj! Odlazi li jedan od najpoznatijih brendova gitara u povijest?
2. svibnja 2018.
Nikola Knežević (1953 Članci)
Podijeli

Tvrtka Gibson otišla u stečaj! Odlazi li jedan od najpoznatijih brendova gitara u povijest?

Gitaristički brend Gibson podnio je zahtjev za odlazak u stečaj, što je šokiralo ljubitelje ovog jednog od najpoznatijih proizvođača gitara na svijetu. 

Ova kompanija proizvodi kultne gitare Les Paul i SG liniju i omiljena su marka za neke od najvećih svjetskih gitarista, poput Jimmyja Pagea, Slasha, Carlosa Santane, Jamesa Deana Bradfielda i drugih. Osnovani su prije više od 100 godina u Michiganu u SAD-u, te su prodavali više od 170 tisuća gitara godišnje u više od 80 država. Sada, nakon što je njihov posao otežan i nakon prijava za loše poslovanje, Gibson Brands Inc je podnijela zahtjev za stečajem te su tvrtku preuzeli stečajni upravitelji. Proces likvidacije je počeo kako bi se riješili problemi s dugovima i odjelom inovacija koji je u problemima do grla. Taj odjel se bavi kućnom elektronikom, poput slušalica i zvučnika. Nadaju se da će nakon stečaja i vraćanja dugova tvrtka konačno početi s profitom.

Vjerujemo da ovo neće označiti pad popularnosti Gibsona ili u najgorem slučaju prestanak proizvodnje ovog brenda koji je obilježio povijest glazbe, počevši od legendarnog Lesa Paula, Chucka Berryja, B. B. Kinga, Keitha Richardsa, preko Johna Lennona,Erica Claptona, Boba Marleya, Jimmyja Pagea, Stevea Hacketta, Tonyja Iommija, Pata Methenyja, Petea Townshenda do Jeffa Becka, Davea Grohla, Slasha, Eddieja Van Halena, Zakka Wyldea, Angusa Younga i drugih koji su tijekom karijere koristili ili koriste Gibson gitare