Jonathan, NLV i brojni drugi nova imena Velvet festivala na Krku
3. svibnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jonathan, NLV i brojni drugi nova imena Velvet festivala na Krku

Velvet Festival koji se održava u Puntu na Krku 29. i 30. lipnja, objavio je prvu listu izvođača koju čine Jonathan, NLV, Porto Morto, Ilija Rudman i Asimin Asanof.

Nakon dva uspješna izdanja i više od 50 izvođača predstavljenih na ovoj šarenoj manifestaciji, Velvet Festival najavio je svoje treće i najbitnije izdanje do sada.

Jonathan vjerojatno do sada svi poznaju, a s ovogodišnjim trećim albumom “To Hold” zaokružili su svoj rad na svojevrsnom dvostrukom albumu kojeg čini i prošlogodišnji “To Love”. Vrhunska svirka uživo, hvaljeni albumi i svjetski predznak ono je što ovaj bend čini pravim headlinerom.

NLV su započeli kao trio kojeg su činili Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić, a današnja postava im je nešto povećana, s obzirom na to da su nakon prvog albuma objavljenog krajem 2016. nastupali diljem Hrvatske i regije. Prekrasan glas Nikol Ćaćić i primamljive igre gitarama, sve ukomponirano u osobnu zbirku i mozaik sjećanja i osjećaja, savršeni su soundtrack ljetnih večeri.

Porto Morto zagrebački je bend nastao 2012. godine, a njegovi članovi su Antun Aleksa (trombon), Leo Beslać (flauta, saksofon), Juraj Borić (truba), Matija Brajković (gitara), Roko Crnić (vokal, bas), Hrvoje Klemenčić (klavijature, vokal), Matej Perić (bubnjevi) i Marijan Uroić (udaraljke). Svirali su brojne samostalne nastupe po Hrvatskoj i regiji, a njihov hvaljeni debitantski album “Porto Morto” objavljen je 2016. godine i na domaću glazbenu scenu donio je uvijek poželjan, svjež i jedinstveni zvuk. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni.

Jedan od najboljih hrvatskih DJ-eva i producenata, Ilija Rudman, bit će zadužen za after/noćni dio festivala, a popularni riječki DJ Asimin Asanof a.k.a Edin Haliti, pridružit će mu se za DJ pultom.

Intimna festivalska lokacija potpuno integrirana u prirodu, vrhunski opremljen kamp na samo nekoliko metara od najčišćeg mora, cjelodnevni program na plaži, boat partiji te umjetnici u rezidenciji samo su neke od stvari koje će 29. i 30. lipnja Punat na otoku Krku učiniti idiličnim mjestom za započeti dugoisčekivano ljeto.

Festivalske ulaznice po cijeni od 100,00 kn mogu se nabaviti online preko sustava Entrio.hr te na svim prodajnim mjestima Entria. Cijena 31.5. raste na 120,00 kn dok će na ulazu u festival koštati 150,00 kn. Festivalske ulaznice su radi intimne atmosfere, nove lokacije i odnosa publike i izvođača vrlo ograničene.

Foto: Filip Gržinčić