Crvena jabuka sljedeći tjedan u klubu Boogaloo
6. svibnja 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Crvena jabuka sljedeći tjedan u klubu Boogaloo

Prije puno godina, točnije 1985., pet mladića se okupilo i odlučilo svirati ljubavne pjesme. Od nekoliko predloženih imena za naziv grupe prevladalo je to što je neko na probu donio jabuke, i to crvene.

1986. godine Crvena Jabuka objavljuje svoj prvi album koji sa hitovima “Bježi kišo s prozora”, “Dirlija” i “Sa tvojih usana” odmah postiže velik uspjeh. Iste godine Crvena Jabuka planira svoju prvu turneju, sa prvim koncertom u Mostaru zakazanim za 18. rujna 1986. Nažalost, taj koncert nisu održali, jer na putu ka Mostaru kod Jablanice grupa doživjela prometnu nesreću u kojoj su poginuli Dražen Ričl – Zijo, glavni vokal i gitara i basist Aljoša Buha. U siječnju 1987. godine, snimaju svoj drugi album „Za sve ove godine“ posvećen Ziji i Aljoši. Album su snimili preostala tri člana iz originalne postave – Cunja, Zlaja i Žera kao novi glavni vokal. Do tada je Žera svirao klavijature i pjevao prateće vokale.

Na idućem albumu „Sanjati“ im se priključuje novi basist Nikša Bratoš, a Jabuka nastavlja svoju uspješnu karijeru sve do danas. Redaju se uspješni albumi “Tamo gdje ljubav počinje”, “Uzmi me kad hoćeš ti”, “Nekako s proljeća”, „U tvojim očima“, “Svijet je lopta šarena”,…
Sadašnji postav čine Adrian Borić (bubnjevi), Dražen Žerić Žera (vokal,klavijature) Krešmir Kaštelan Krešo (bas gitara, vokal), Tomislav Škrak (gitare), Igor Matković (klavijature).

Crvena jabuka dolazi u klub Boogaloo 12. svibnja s početkom u 21 sat.

ULAZNICE:
U pretprodaji 70kn / na ulazu 90kn
Pretprodajna mjesta: Entrio, Eventim, Dirty Old Shop, Rockmark, blagajna kluba