Najavljeno 6. izdanje najvećeg europskog kantautorskog open-air festivala!
18. svibnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Najavljeno 6. izdanje najvećeg europskog kantautorskog open-air festivala!

Exposure Music Festival, najveći europski kantautoroski open-air festival koji će se održati 15. i 16. lipnja u Velikoj Gorici, svojim 6. izdanjem još jednom će mapirati najbolje od poetskih i glazbenih trenutaka na regionalnoj i europskoj sceni.

Ove godine tijekom dva dana trajanja festivala, na svojih specifičnih osam pozornica Exposure Music Festival ugostit će kantautore iz deset zemalja svijeta, ali ovaj međunarodni festival daleko je od običnog  – od milja nazvan Muzički Stonehenge, festival interaktivnog karaktera pruža i glazbenicima i publici autentično iskustvo.
Exposure Music Festival stasao je iz ideje da se publika okruži izvođačima i promišljanja na kakvom bih festivalu osobno želio nastupati. Pozornicu promjera 45m čini osam manjih koji okružuju publiku smještenu u centru kruga, izvođači sviraju po jednu pjesmu po krugu… Nema crvenog tepiha, sviraju i poznatiji glazbenici i neki novi klinci, nema klasičnog lineupa, svi imaju iste uvjete! Ovaj festival pruža glazbenicima potpuno novo iskustvo, i što se tiče izvođenja pjesama na nekonvencionalni način i drugačije interakcije sa publikom.”, izjavio je umjetnički ravnatelj festivala Vedran Ivorek

Exposure Music Festival ostvaruje suradnju s brojnim festivalima iz regije i EU te je ovo međunarodno druženje centralno mjesto povezivanja i upoznavnja organizatora i glazbenika sa svih strana svijeta. Uz glazbene radionice, panele i predavanja raznih tematika, svi okupljeni imaju priliku otkriti prijeko potrebne informacije u svrhu napredovanja u glazbi, ali i vještina potrebnih ”iza zastora pozornice”.

Za Veliku Goricu ovo je festival koji ju je ucrtao na svjetsku kartu kao turističko i glazbeno odredište, svojevrsni „must see“ singer songwriter festival. U budućnosti festival namjeravamo razvijati, proširiti program sa vikend na tjedno održavanje programa i predstaviti neka od najvećih svjetskih kantautorskih imena.”, otkriva Ivorek.

Novosti ove godine su projekcije glazbenih dokumentarnih filmova te dnevna druženja i after party na velikoj pozornici koja će ugostiti sjajna glazbena imena. Uz besplatan ulaz na festivalski program posjetiteljima je osiguran i besplatan kamp kako bi maksimalno uživali u ovom autentičnom glazbenom iskustvu.

Ljubitelji kantautorskog izraza novim izdanjem Exposure Music Festivala još jednom će doći na svoje, a programski raspored očekuje se u narednim danima.