IZVJEŠĆE/FOTO: Zagreb Beer Fest ide prema svom usijanju – Vojko V odobrio!
20. svibnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Zagreb Beer Fest ide prema svom usijanju – Vojko V odobrio!

Zagreb Beer Fest se i ove godine iskazao kao fenomenalan festival za sam kraj kopnenih festivalskih aktivnosti, a prije nego što se sva zabava preseli na more.

Subotu, odnosno treći dan Zagreb Beer Festa obilježio je još jedan bend iz Jeboton kolektiva, Peglica i Komandos kojima je dobro došao jedan ovakav veliki festivalski nastup nakon punjenja klupskih prostor. Nakon njih su nastupili Slow Motion Suicide koji su odradili jako dobar, ili bolje rečeno standardno dobar nastup. Gledali smo ih, kao i u slučaju Sfumato, ove godine na Brijačnici, a sada i na jednoj od najvećih zagrebačkih pozornica. Ovo je bio i bend koji je polako okupljao veću masu ljudi ispred pozornice i savršeno pripremao teren za glavna imena trećeg dana.

Stigao je i čovik, Vojko Vrućina, kao pretposljednji izvođač. Poznati splitski reper, član grupe Dječaci i Kiša metaka, otvorio je koncert pjesmom Ne može, koja se nalazi na debi albumu Vojko. Uz predstavljanje još nekih pjesamaovog uratka (poput Kako to i Zovi čovika), Vojko je odradio i  neke od popularnih pjesama Dječaka (Narodna, Lovrinac, Punjene paprike) i Kiše metaka (Bauhaus, Swaguša), a koncert je završio Pastom Italianom, uz očekivano oduševljenje posjetitelja. Kroz nekih sat vremena Vojko je tako opjevao sve probleme lijepe naše, pokazao izrazit smisao za uprizorenje života na jugu, kao i osjećaj za istočnjačku metriku (Ritam je makedonski ne možeš ulovit ga/ Treba ti tutorial maci zovi čovika). Jedina mana cijelom koncertu je bila odsutnost Tončija Huljića na refrenu posljednjeg velikog  Vojkovog hita – spomenute Paste Italiane. O pojavljivanju, naravno, nije bilo ni govora, ali ideja je dobra, nije li? Kada bi se to ostvarilo na nekim idućim koncertima, Vojkovi obožavatelji ne bi imali niti jedan prigovor.

Za kraj trećeg dana na pozornicu su izašli zagrebački dečki, najbolji prijatelji zagrebačke publike, jedan od najboljih hrvatskih sastava poslije 90-ih godina, Pips, Chips & Videoclips. Nakon žestokog Vojka, Pipsi su stvorili jednu drugačiju atmosferu i tako na najbolji mogući način zatvorili još jedan dan Zagreb Beer Festa. Izvodili su svoj standardni festivalski repertoar i podsjetili nas na njihove najbolje uratke tijekom svoje 26 godina duge karijere.

Idemo dalje, Zagreb Beer Fest će kulminirati danas/večeras službenim zatvaranjem festivala i impresivnim line up-om:

16:40 DRVORED
17:45 THE MICEKS
18:45 IRENA ŽILIĆ
19:45 FISCHER-Z
21:10 PARTIBREJKERS

Autori: Manuel Perlić, Linda Jurković, Music Box

Foto: Manuel Perlić