Laura – novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni!
23. svibnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Laura – novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni!

Mlada kantautorica Katarina Laštro, umjetničkog imena Laura, predstavila je svoju autorsku pjesmu “Ljubav usput”.

Laura kao dugogodišnja članica zbora Zvjezdice ima bogato pjevačko iskustvo i veliki broj nastupa iza sebe, a o samostalnoj karijeri sanja već godinama pa je tako odlučila predstaviti svoj prvi singl „Ljubav usput“ za koji je napisala glazbu i tekst. Na aranžmanu i miksu je radio Olja Dešić, sve su snimili u studiju Maraton zajedno s Matkom Marganom, a za mastering je zaslužan Zoran Švigir iz Studija Šišmiš. Laura je na prvoj pjesmi surađivala s brojnim glazbenicima pa su je tako pratili Olja Dešić na gitari, bas gitari i klavijaturama, Ivan Pešut na električnoj gitari, Branimir Gazdik na bubnjevima, Boris Mohorić na trubi, Marijan Orešković na trombonu, Tonči Trinajstić na saksofonu, a kao prateći vokali su joj se pridružile Nataša Tonković, Anamaria Brižan i Sandra Polić Živković.

Već od samih početaka, Laura je znala s kim želi surađivati: „Uz Olju me veže neobična priča. Kontaktirala sam ga još 2010. godine, ali tada nisam imala niti jednu svoju autorsku pjesmu. Već te godine, zacrtala sam da ću raditi prvi svoj album, kada dođe vrijeme, upravo s Oljom. Da sazrijem kao autor, trebalo je proći puno životnih situacija, a onog trenutka kada sam imala svoje pjesme u rukama, znala sam koga moram zvati.”

Svoju ljubav prema glazbi je kontinuirano njegovala zahvaljujući dugogodišnjem pjevanju u zboru Zvjezdice gdje je odmalena sanjala pjevačku karijeru. Sada je ona i stigla, a vrijeme će pokazati kako će je prihvatiti i publika.