Kandžija zabetonirao novi solo album!
1. lipnja 2018.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Kandžija zabetonirao novi solo album!

Britki osječki reper Kandžija objavio je novi solo album „Beton“. Nakon dugogodišnje suradnje s pratećim bendom Gole žene, novo izdanje predstavlja još jedno u nizu njegovih samostalnih glazbenih putovanja u kojem ponovno potvrđuje da je u vrhu domaćih liričara s izraženom žicom za slikovito i istančanim smislom za humor.

Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica. Za tvrde, futurističke i prljave beatove zaslužni su Koolade, Sett (Krankšvester), Siky i Darkan Kingić (Gole žene). Na albumu gostuju poznata glumica i pjevačica Ivana Rushaidat i mladi reper Spinoza iz Našica te ekipa s basketa na „Ekipa s basketa“, dok je mix i master radio Luka Tralić Shot (Elemental).

Znakoviti cover albuma ideja je i djelo dizajnera Demijana Bačića, a prethodila mu je izrada prave Kandžijine biste čiji je autor svestrani umjetnik i kipar Vjekoslav Filipović. Rašireno mišljenje da su umjetnici shvaćeni tek nakon njihove smrti kada im se u čast dižu kipovi i izrađuju biste, ovim činom dovedeno je u pitanje, a mladi autori pokazali su stav i pozvali sve da uživaju u umjetnosti dok je aktualna i da ne čekaju da umjetnici postanu kipovi kako bi ih cijenili.

„Želim da Beton dođe tiho, bez prevelike najave, pompe i samo udari. Istaknuti će se pjesmama. Želim iznenaditi sve“, izjavio je Kandžija.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama te u svim boljim CD shopovima. Izdan je u suradnji Kandžijinog labela Zlatne žbice records i Dostave Zvuka.

„Beton“ popis pjesama:
1. Ko te šta pito
2. Bazuka
3. Beatbox Champion
4. Grah
5. Mast za duše
6. Trube
7. Muha ft. Spinoza
8. Sanjam ft. Ivana Rushaidat
9. Zaglavi
10. Ekipa s basketa