IZVJEŠĆE/FOTO: Spektakularni 19. Pannonian Challenge u Osijeku još jednom oduševio
3. lipnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Spektakularni 19. Pannonian Challenge u Osijeku još jednom oduševio

Pravim svečanim otvorenjem, u neformalnoj i ugodnoj atmosferi, simboličnim puštanjem lampiona, započeto je najbolji do sada Pannonian Challenge u Osijeku.

Taj svečani čin označio je trenutak kada se Slavonija seli u Osijek, središte događanja po pitanju ekstremnih sportova i urbane glazbe. Ekstremni sport je već u startu pokazao sve svoje čari, još više adrenalina u osječki skatepark donijeli su popularni INLINE vozači. Amateri su bez ikakvog straha pokazali svoje odlične vještine osječkoj publici, a na postolje su došla samo najbolja trojica. Prvo mjesto osvojio je Matija Kunštek, drugi je bio Simon Adam i treće mjesto pripalo je Tomu Gelbmannu. Konkurencija među profesionalnim vozačima bila je možda i najveća do sada, jer su najbolji INLINE vozači Pannonian Challenge odavno zapisali u svoje kalendare. Velika imena su tako privukla i velik broj gledatelja, koji su uživali u najatraktivnijim trikovima domaćih i svjetskih vozača.

Svaki dan Pannonian Challengea uistinu je poseban, ali ništa se ne može mjeriti s BMX natjecanjem koje je u Osijek dovelo najbolje svjetske vozače. Poput komaraca, zaštitnog znaka Pannonian Challengea, BMX vozači su tijekom subote parali zrak u modernom skateparku, koji je svojim poboljšanim, nadograđenim izgledom oduševio sve prisutne. Amateri su tako u nimalo amaterskom izdanju zagrijali poligone i skakaonice, a u teškoj konkurenciji između 40 natjecatelja, pobjedu je odnio Jan Broza dok su ga popratili Jan Marko Vlahinić na drugom mjestu i Kryštof Hejna na trećem mjestu.

Tada je uslijedila dugo iščekivana poslastica cijelog festivala, jer je na svoje bicikle sjelo 16 BMX profesionalnih vozača, kojima se Osijek odlično uklopio u svjetske turneje. Iako su svi natjecatelji dobili jednaku količinu ljubavi od oduševljene publike, Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač i miljenik Osječana, zaradio je najveće ovacije, te naposljetku završio na drugom mjestu. Prvo mjesto i titulu najboljeg BMX vozača osvojio je Iyek Rizaev, dok je Michael Beran zauzeo treće mjesto.
U sklopu ovogodišnjeg izdanja Pannonian Challengea održano je i Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyle kategoriji te su proglašena najbolja tri BMX vozača. Prvo mjesto u kategoriji amatera zauzeo je Fran Marko Vlahinić, drugo mjesto zauzeo je Hrvoje Dekanić, a na trećem mjestu našao se Luka Bošnjak. U kategoriji profesionalnih BMX vozača titulu najboljeg osvojio je fantastični Marin Ranteš iz Varaždina. Drugo i treće mjesto otišlo je u Bjelovar, u ruke Frana Zemana i Filipa Popovića.

Svaka večer 19. Pannonian Challengea bila je obilna koncertima. Tako su u četvrtak nastupili Psihomodo pop, Who See i DJ Milly, druge večeri svi su pohitali prema dvorištu Vege, gdje ih je dočekao legendarni Urban & 4, koji je u prepoznatljivom stilu upotpunio ekstremni petak. No, kako bi sve u što energičnijem tonu bilo spremno za posljednji dan popularnog festivala, pobrinuo se band M.O.R.T., koji je bluesom uz dašak punka rasplesao cijelu Vegu. Osječku publiku do ranih jutarnjih sati na nogama je držao DJ Flegma.

Zadnjeg dana, kada je zabava na skate parku bila gotova, najbolje mjesto za zatvoriti Pannonian je bilo dovrište Vege. Brkovi, KAL, DJ Lady Lee i DJ Sly na najbolji mogući način zatvorili priču 19. izdanja.

Foto: Manuel Perlić