Izravno s Primavere u Zagreb stižu Wolf Parade!
4. lipnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Izravno s Primavere u Zagreb stižu Wolf Parade!

Kad su prije dvije godine miljenici indie publike Wolf Parade objavili povratak na scenu nakon petogodišnje pauze rijetko tko se usudio prognozirati hoće li njihovo okupljanje rezultirati i novim albumom ili će se raditi tek o nostalgičnoj turneji, u prvom redu po sjevernoameričkom kontinentu.

No kad je u listopadu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov četvrti po redu studijski album “Cry Cry Cry” postalo je jasno da ovaj kvartet ima ozbiljne planove sa svojim najvažnijim glazbenim projektom.

Navedeni je album objavljen za kultni Sub Pop Records iz Seattlea, izdavačkom kućom s kojom bend radi od samih početaka i sjajnog albuma prvijenca “Apologies to the Queen Mary” objavljenog u rujnu 2005., albuma koji se danas smatra jednim od najvažnijih i najutjecajnijih indie rock izdanja prošlog desetljeća. Uslijedili su “At Mount Zoomer” 2008. godine, te “Expo 86” kojem je prethodila i velika europska turneja u sklopu koje su 2010. Wolf Parade po prvi put zasvirali u Zagrebu. Poznato je da prijateljstvo Zagreba i dvojice autora i lidera Wolf Paradea Dana Boecknera i Spencera Kruga datira još od prije prave afirmacije ove grupe; Spencer je Zagreb prvi put posjetio još u proljeće 2005. kad je sa svojim Frog Eyes zasvirao kao potpora Danu Bejaru i njegovoj grupi Destroyer, da bi tijekom 2008. i 2009. obojica zasvirali u Zagrebu, Spencer sa Sunset Rubdown, a Dan s Handsome Furs.

Konačni dolazak grupe Wolf Parade Zagreb je dočekao do kraja napunivši 2010. godine veliku dvoranu Teatra &td, a oni su uzvratili nastupom kojim su uvjerljivo demonstrirali zašto ih mnogi smatraju najvažnijim kanadskim bendom 21. stoljeća.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna potražite u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), a na samom ulazu u srijedu koštat će 100 kuna.

Foto: Dani Canto