Najavljen 2. Rock Camp Pula
4. lipnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Najavljen 2. Rock Camp Pula

U prostorima Zajednice Talijana Circolo održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljeno  drugo izdanje Rock Campa Pula.

Na konferenciji su prisustvovali organizatori  Tatiana Giorgi i Edi Ljubić te Tamara Brussich ispred Zajednice Talijana Circolo. Uspješnost prvog izdanja potvrđuje činjenica da se velika većina prošlogodišnjih polaznika već odavno prijavila za sudjelovanje na drugom Rock Campu Pula. Organizatori su predstavili 2. Rock Camp Pula, koji će se od 23. do 29. kolovoza, ponovno održati u zajednici talijana Circolo.

Rock Camp Pula namijenjen je svima koji žele usavršiti svoje vještine pjevanja, skladanja ili unaprijediti vladanje nekim glazbenim instrumentom. Polaznicima se pruža jedinstvena prilika da budu u društvu i uče od iskusnih i poznatih glazbenika i na taj način usavrše svoje znanje te dobiju motivaciju za svoj daljnji rad. Polaznici mogu prisustvovati i razmjenjivati iskustva na radionicama, jam sessionima te prisustvovati na rock koncertima. Osim na radionicama sviranja i pjevanja polaznici će sudjelovati u skladateljskoj radionici, koja će rezultirati snimanjem odabranih pjesama stvorenih upravo na 2. Rock Campu!

“Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog prvog izdanja, odlučili smo produžiti trajanje na 7 dana te dovesti još veći broj predavača, kako domaćih tako i iz Njemačke i Italije. Novitet ovogodišnjeg Campa je i radionica skladanja u kojoj će sudjelovati svi sudionici te će se najbolje pjesme i snimiti (audio i video). Polaznici će sa svojim mentorima održati više koncerata na području Pule i bliže okolice gdje će predstaviti što su naučili.”

Cilj Rock Campa je usavršavanje sviračke i pjevačke tehnike te skupno muziciranje uz druženje s vršnjacima iz Hrvatske i Europe. Već imamo brojne prijave polaznika među kojima su svakako najbrojniji domaći,  ali bilježimo prijave i iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Polaznici upisuju jedan ili više programa, a u ponudi je sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva, klavira te pjevanje. Za pristup radionicama nužno je predznanje, a ovisno o uzrastu i stupnju znanja polaznici se svrstavaju u grupe. Ne moraju znati notno pismo i mogu biti samouki. Camp je dobrodošao i za klasično obrazovane glazbenika jer im proširuje već stečeno znanje tehnikama koje u školovanju nisu susreli.

Tamara Brussich ispred Zajednice Talijana Circolo izjavila je da je veoma zadovoljna što se Rock Camp Pula po drugi puta održava u Circolu, te je istaknula da je ove godine dio predavanja predviđen i na talijanskom jeziku. Rock Camp Pula, osim edukativno-zabavnog sadržaja, ima i dodatni cilj; doprinijeti prepoznatljivosti Grada Pule kao “rokerskog grada”, brenda koji naš grad već dugi niz godina s ponosom nosi.

Prijavnicu i detalje o Rock campu zainteresirani mogu naći na web stranici www.rockcamppula.com

Oznake pula, rock camp