Matej – nova slavonska glazbena priča o kojoj se brine Kameny
5. lipnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Matej – nova slavonska glazbena priča o kojoj se brine Kameny

Osječanin Matej Podgorščak novo je ime na hrvatskoj glazbenoj sceni. Predstavljajući singl ”Sada i zauvijek” realiziran je u suradnji s autorsko-producentskim timom STYX Production, na čelu s Tomislavom Jelićem – Kamenym.

Matej se glazbom i pjevanjem bavi od malih nogu. Pohađao je osnovnu glazbenu školu, svirao u tamburaškom orkestru i raznim tamburaškim sastavima, a kasnije se potpuno posvetio pjevanju i sviranju u pop rock bandu. Prošle godine je uspješno nastupao u glazbenom showu ‘Zvijezde’ ušavši u TOP21 nakon čega se posvetio samostalnoj karijeri.

‘Od malih nogu sam u glazbi i što sam stariji to je i snažniji moj poriv da se profesionalno bavim glazbom. Moj prvi instrument bila je tambura, ali od nje sam se oprostio prije nekoliko godina te sam zagazio u pop rock izričaj koji mi je oduvijek ustvari bio blizak. Prije sam bio timski igrač, a nekako sam to i danas, samo što ljudi koji stoje iza mog rada i novih pjesama nisu sa mnom na pozornici. Drago mi je da sam dio Styx produkcije i sviđa mi se način na koji Kameny radi produkciju novih pjesama. Jako sam kritičan prema samom sebi, a ova pjesma je ono iza čega stojim svim srcem i nadom. Prve kritike su super, ali naravno, sve ovisi o tome kako će je većina prihvatiti’, objasnio je Matej.

Pjesma “Sada i zauvijek” moderna je pop balada autora Marine i Daniela Hojsaka, a zbog emotivne izvedbe Mateja su neki usporedili sa sjajnim mladim britanskim glazbenikom Jamesom Arthurom.

Foto: Zoran Varga