Balet “Labuđe jezero” u utorak ekskluzivno u Cinestar kinima
11. lipnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Balet “Labuđe jezero” u utorak ekskluzivno u Cinestar kinima

Labuđe jezero ima posebno mjesto u repertoaru Royal Balleta od 1934. Ove sezone Royal Ballet predstavlja novu produkciju s dodatnom koreografijom Liama Scarletta.

Iako ostaje vjeran Petipa Ivanovom tekstu, Scarlett donosi neke novine u ovaj klasičan balet u suradnji sa svojim dugogodišnjim dizajnerom Johnom Macfarlaneom. Princ Siegfried, dok je u lovu, nailazi na jato labudova. Kada se jedan od labudova pretvori u predivnu ženu, Odette, on je očaran. Ali ona se nalazi pod kletvom koja joj dozvoljava da poprimi čovječji oblik samo noću.

Labuđe jezero je prvo baletno djelo Čajkovskog. Uzimajući u obzir njegov današnji status najomiljenijeg klasičnog baleta kojem se svi dive, iznenađuje činjenica da ga publika nije dobro prihvatila na premijeri 1877. godine.    Zahvaljujući produkciji Marusa Petipe i Lev Ivanova iz 1895. godine Labuđe jezero je postalo ne samo baletni presedan već i dio široke moderne kulture. Uspjeh duguje ne samo simfoničkom zvuku partiture Čajkovskog, već i nevjerojatnim koreografskim kontrastima Petipovih scena u kraljevskoj palači i Ivanovih scena kraj jezera.

Labuđe jezero će biti ekskluzivno prikazano u Cinestar kinima u utorak 12. lipnja od 20 sati i 15 minuta i to u sljedećim kinima:

KAPTOL BOUTIQUE CINEMA ZAGREM
BRANIMIR CENTAR ZAGREB
VARAŽDIN
JOKER SPLIT
SLAVONSKI BROD
RIJEKA
OSIJEK
DUBROVNIK
MOSTAR
TUZLA

Foto: Royal Opera House