IZVJEŠĆE/FOTO: Sjajna Mary May predstavila dva nova singla i spota, nasljednike “Softest Tune”!
15. lipnja 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Sjajna Mary May predstavila dva nova singla i spota, nasljednike “Softest Tune”!

“Zašto objaviti novi singl kada možeš dva”, s tim je riječima samo dva dana prije službenog predstavljanja osvanuo na Facebooku događaj koji se potom i odvio u lijepom ambijentu Živog Ateljea DK u Ilici 110 u Zagrebu.

Netipična promocija koja je upravo zbog toga i posebna održana je bez velike pompe, pratnje medija i svega onoga što bi netko očekivao vidjeti na promociji. Uz prijatelje i poznanike, uz trešnje, sok od bazge, Pelinkovac, vino i grickalice u opuštenoj atmosferi uspjeli smo vidjeti premijeru nova dva singla koja će se naći na albumu prvijencu Mary May, mlade splitske kantautorice s trajnom zagrebačkom adresom.

U pitanju su “Somewhere Else”, puni pravi singl i “Let Me Work”, intro nadolazećeg albuma. Ovaj potonji je još divniji od onog što smo čuli u “Softest Tune” i ponovno će vam prolaziti trnci kroz tijelo slušajući, a prvi spomenuti dokazuje da sve što je melankolično ne mora značiti i depresivno. Glazbu i tekst je radila kao i kod prvog singla Mary May, dok je na mixu i produkciji svoju magiju pokazao Mark Mrakovčić.

Iza video koncepcije “Somewhere Else” stoje Mary May i Barbara Raad koja je radila kinematografiju i montažu. Ovom prigodom se zahvaljuju Živom Ateljeu DK na ustupanju prekrasnog prostora za snimanje spota.

Barbara Raad je montirala video i za “Let Me Work”, kinematografiju je radila Daria Čičmir Marković koja je uz Mary May stajala iza koncepta.

I novim uracima je Mary May potvrdila status koji je dobila s debitantskim singlom, a to je da bolji debi nije viđen dugo vrijeme na hrvatskoj kantautorskoj sceni, čak su se neki usudili i spomenuli razdoblje novog milenija.

S jedne strane perfekcionist, s druge jednostavna, skromna i draga osoba koja je već sada privukla simpatije publike, pogotovo ljubitelja kantautorske scene, na pravom je putu da postane nešto posebno, a ako objavi album do kraja ove godine, što i planira, on bi lako mogao ući u konkurenciju najboljih izdanja 2018. godine. U to sam uvjeren.

Barbara Raad i Mary May

Foto: Nikola Knežević