Program Akustika ovog ljeta iz Rockmarka seli na Hoomstock festival!
15. lipnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Program Akustika ovog ljeta iz Rockmarka seli na Hoomstock festival!

Već 8 godina utorci su u zagrebačkoj knjižari Rockmark rezervirani za odličnu novu glazbu – u više od 200 izdanja program Akustika do sada je ugostio više od 150 glazbenih imena. Za neka smo tada čuli prvi puta, a na neke Akustike dolazili smo s guštom znajući da nas čeka vrhunska svirka.

Akustika je mazila naše bubnjiće ištekanim svirkama i na mnogim festivalima, pa čak i na medvedgradskoj kuli, a ove godine Hoomstock joj pruža ljetnu rezidenciju u hladovini parka, a publika će pod i stepenice glazbene knjižare zamijeniti humskom travom i klupicama. Festivalska atmosfera dopušta i ponešto više opuštenosti, pa će Akustika na Hoomstocku biti glasnija nego u Rockmarku, ali će sa sobom ponijeti zaraznu obiteljsku atmosferu.

Dosadašnji park stage ove godine nosi naziv Akustika stage, a na njemu će se u dva dana festivala predstaviti četiri zanimljiva imena – u petak, 24. kolovoza, Akustika stage ugostit će iznimno talentiranu kantautoricu Mary May koja je svojim prvim singlom “Softest Tune” osvojila uši i srca kritike i publike, a upravo nas je počastila i s dvije nove pjesme – “Somewhere Else” i “Let Me Work”. Istoga dana na Akustika stage (ponovno) će stati i Tús Nua, bend koji je svojim prvijencem “Horizons” skočio direktno u sam vrh alternativnih godišnjih lista albuma, a sada polako osvaja i pozornice.

Drugog dana festivala, 25. kolovoza, na Akustika stageu nastupit će zabočki kantautor zanimljivog izričaja J.R. August koji pod krošnje parka dolazi sa svojim (reduciranim) zborom izvesti priče s hvaljenih EP-jeva “33”, “Tales From the Forest”, “Tea Party With Mr. Death” i “Change of Seasons”. Posljednji će na Akustika stage stupiti pulski trojac NLV podebljan bendom koji dolaze na krilima vrhunskog prvijenca “NLV” i nekih starijih uradaka kojima su kroz godine učvrstili svoju poziciju na indie-folk sceni.

Zvuči dobro? Vidimo se na Hoomstocku 24. i 25. kolovoza! Festivalske ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaji su u sustavu Entrio, kao i na službenim prodajnim mjestima:

  • Glazbena knjižara Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb)
  • Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb)
  • Hostel Barrock (Magistratska 36, Krapina)
  • Pivnica Cantine (Klenovec Humski 86)
  • Krčma Polanović w/ Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok)

Foto: Ivana Kujundžić