Marko Louis najavio novi album sjajnom pjesmom “Euridika”
22. lipnja 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Marko Louis najavio novi album sjajnom pjesmom “Euridika”

Obišao je u zadnje vrijeme cijelu regiju svojim rasprodanim koncertima, a uskoro bi trebao imati i premijerni nastup u Hrvatskoj.

Sada je predstavio potpuno novu pjesmu “Euridika” koja će biti dio novog, trećeg studijskog albuma. Kako uvijek jesen bude najplodnija poslije opuštajućeg ljeta, tako će i Marko Louis tada objaviti album za izdavačku kuću Lampshade Media.

Pjesma je inspirirana grčkom mitološkom pričom o Euridici i Orfeju, a snimljen je i prigodni videospot u prostoru  Bitef Teatra. Spot je režirao Dragan Jereminov, već nekoliko puta suradnikom Marka Louisa (“Raj za avanturiste”, “Cveće cafnalo”). U videu možemo vidjeti umjetničke plesače Luku Lukića i Tamaru Pjević koji su dali jednu posebnu atmosferu. Ne treba ni isticati da je i za ovaj uradak aranžman i glazbu radio iznimno talentirani Louis, dok je tekst pisala Maja Radivojević.

“Nisam uopće razmišljao koja pjesma će biti prva nego sam znao da je to “Euridika”. Pjesma najavljuje ljetne koncerte te ću nastupiti na mojim omiljenim festivalima kao što su Arsenal Fest, Exit, Demofest, Arlemm…Na Arsenal Festu 23. lipnja ću prvi put izvesti pjesmu uživo i pozitivno sam uzbuđen oko toga”, kaže Marko Louis, jedan od glazbenika koji me u zadnje vrijeme više puta oduševio, ljudski i glazbeno i definitivno njegovo vrijeme tek dolazi, barem kada je u pitanju naše područje, ali i cijela regija. Jedinstvenog glasa koji podsjeća na njegovog oca i vrhunskog interpretete Luisa, svoj talent pokazuje i u skladanju glazbe i aranžiranju, a nije ni čudo jer Marko ima titulu inženjera zvuka. Još će se o njemu pričati, definitivno!

Foto: Ivan Miladinović