HAVASI – najčudesniji pijanistički spektakl na svijetu po prvi puta u Ljubljani!
26. lipnja 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

HAVASI – najčudesniji pijanistički spektakl na svijetu po prvi puta u Ljubljani!

Nakon iznimno uspješnog prvog nastupa u SAD-u u glasovitom Carnegie Hallu u New Yorku i bezbrojnih rasprodanih dvorana po cijeloj Europi, HAVASIJEV simfornijski koncert po prvi puta će biti izveden u Ljubljani u Areni Stožice 28. studenog. Ulaznice u pretprodaji su dostupne uz popust od 10-50% do 30. lipnja.

Program sa 100% originalnim djelima najfascinantnijeg i najsvestranijeg mladog skladatelja današnjice, Havasija. Njegova inovativna glazba nije slična ičemu što ste dosad čuli; u isto vrijeme ona je svježa, strastvena i zabavna. Njegov jedinstveni glazbeni stil stapa dubinu i disciplinu klasične glazbe sa zapanjujućom raznolikošću svjetske etno glazbe i sa sirovom snagom rock glazbe.

HAVASIJEV simofonijski koncert na istoj pozornici okuplja solistički glasovir, kompletni simfonijski orkestar i zbor i mnoštvo iznimno talentiranih svjetskih glazbenih solista i rokerskih bubnjeva. Umjetnici vode publiku na fascinantno putovanje kroz stalno izmjenjujuće glazbene scene. Različita glazbena raspoloženja koncerta će u publici stvoriti nezaboravno i intenzivno iskustvo, poput vožnje toboganom emocija uz najnoviju tehnološka rješenja zvuka, pozornice, rasvjete i video projekcija.

Jedan od najupečatljivijih dijelova koncerta je „bitka instrumenata”. Dva velika umjetnika sviraju u istom glazbenom ritmu, HAVASI, klasični umjetnik obrazovan na konzervatoriju i Endi, rock glazbenik sada nastupaju zajedno na istoj pozornici, ujedinjeni u zajedničkoj želi da glazbu učine velikom rušeći pritom sve glazbeno žanrovske barijere. Njihova izvedba je ujedno i suradnja, kao i duel, očaravajući sraz koji kreira glazbene iskre i u isto vrijeme otkriva ono neočekivano: delikatnost bubnjeva i perkusijsku snagu klavira.

Umjetnost pokreta će biti integralni dio inspirativnog, impulzivnog i magičnog konceta u suradnji s plesnom trupom ExperiDance. Svjetski poznata trupa iznimno talentiranih plesača stapa tradicionalni tradicijski ples s baletom uz moderne stilove i motive. Plesne scene HAVASIJEVOG Simfornijskog koncerta koje izazivaju u publici čistu fascinaciju je osmislio višestruko nagrađivani utemeljitelj plesne trupe ExperiDance, Sandor Roman.

Koncert u lasvegaškom stilu, utemeljen na originalnom konceptu američkog umjetničkog ravnatelja Briana Burkea (Céline Dion’s ‘The New Day’ Las Vegas show, Il Divo, America’s Got Talent) i francuskog vizualnog dizajnera Gillesa Papaine je slavljenje internacionalne kulture.

HAVASIJEV simfonijski koncert je događaj za cijelu obitelj na kojem djeca mogu upoznati klasične instrumente na modernom koncertu u kojem će istinski uživati. Za razliku od tradicionalnih koncerata klasične glazbe, na ovoj jedinstvenoj i imaginativnoj glazbenoj predstavi neće predstavljati nikakav problem ako dijete ne bude moglo mirno sjediti tijekom cijelog koncerta. Naprotiv, očekujemo da djeca izraze svoju radost i oduševljenje glazbom. Roditelje potičemo da povedu svoju djecu staru od 3 godine naviše. 50% popusta za ulaznice za djecu i mladež je dostupan za sve ulaznice sve do dobi od 18 godina.