Jedno od najiščekivanijih izdanja godine je stiglo – Florence + the Machine i “High As Hope”
29. lipnja 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Jedno od najiščekivanijih izdanja godine je stiglo – Florence + the Machine i “High As Hope”

Fanovi diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, s nestrpljenjem su iščekivali objavu novog studijskog albuma Florence + the Machine, koji je danas konačno i ugledao svjetlo dana!

Nakon što je album službeno najavljen s tri pjesme – „Sky Full Of Song“, „Hunger“ i „Big God“, konačno je došao dan da čujemo kako zvuči i ostatak novog materijala koji su priredili Florence i njene mašine. Zrelija i iskrenija, Florence Welch bez zadrške otkriva kako je novo izdanje kreirala drugačije – i smirenije: „Album je čisti izraz osobe koja sam trenutno, kao iskrena umjetnica. Jednostavno se sama sobom osjećam puno ugodnije“.

Na novim pjesmama započela je raditi odmah po završetku „How Big, How Blue, How Beautiful“ turneje, samostalno i usamljeno, u svom studiju u Peckhamu, u južnom Londonu, uz tehničku pomoć dugogodišnjeg suradnika Bretta Shawa. „Taj studio nije najskuplji i najbolji studio na svijetu, ali mi dopušta da radim pjesme na svoj način – u studiju smo samo moj inženjer i ja, i imamo potpunu kreativnu slobodu eksperimentiranja s intrumentima i zvukovima, što i jest moj autorski potpis; bez zadrške mogu lupati po zidovima, loše svirati klavir i biti svoja“.

Prva pjesma koju je napisala i snimila za album bila jeJune“, koja otvara novo izdanje, a u intervjuu za BBC Radio 1 je otkrila i kako je s tom pjesmom dosegnula istu razinu sreće i uzbuđenja kao kada je napisala „Dog Days Are Over“. Također, u istom tom razgovoru s Annie Mac je otkrila i kako je pjesmu „Graceposvetila svojoj mlađoj sestri: „Dugi niz godina bila mi je nevjerojatna podrška, zrelija i stabilnija od mene. Otkako je ona postala majka, posvetila sam se tome da puno više budem uz nju – da konačno budem starija sestra. Vjerujem da mi je više puta spasila život.“

Snimivši demo-snimke, Florence se zaputila u Los Angeles, k svom prijatelju Emileu Hayneu, koji je uz nju zaslužan i za produkciju izdanja, a interesantno je kako Emile nije htio puno dorađivati pjesme novim zvukovima: „Pjesme su mu se svidjele na prvu, i ono na što se fokusirao bile su orkestracije, a zatim je i Kamasi Washington kreirao divne instrumentalne dionice. A ako na izdanju čujete nešto što je možda preglasno ili izvan ritma, to vjerojatno ja sviram neki instrument“, dodaje Florence kroz smijeh.

Za Florence + the Machine ovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a uz Kamasia Washingtona, u radu na pjesmama su sudjelovali i Sampha, Jamie XX, Kelsey Lu i Tobias Jesso Jr. Objavu izdanja prati i velika svjetska turneja – nakon nekoliko ljetnih festivalskih nastupa, u rujnu i listopadu će započeti sjevernoamerički dio „High As Hope“ turneje, nakon čega tijekom studenog slijede nastupi u Velikoj Britaniji i Irskoj. Početak sljedeće godine rezerviran je za Australiju i Novi Zeland, dok je svega nekolicina datuma zasada objavljena za europski dio turneje u ožujku.

„High As Hope“ popis pjesama:

  1. June
  2. Hunger
  3. South London Forever
  4. Big God
  5. Sky Full of Song
  6. Grace
  7. Patricia
  8. 100 Years
  9. The End of Love
  10. No Choir