Ovog vikenda u Zagrebu po prvi put Međunarodni festival zborova
29. lipnja 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Ovog vikenda u Zagrebu po prvi put Međunarodni festival zborova

Zagreb dobiva novu kulturnu manifestaciju, Međunarodni Festival zborova koji će ovaj vikend predstaviti svoje prvo izdanje u terminu od 30. lipnja do 3. srpnja 2018. godine.

Festival okuplja zborove iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a organizator Festivala je Djevojački zbor Mozartine. Zborovi dolaze u Zagreb u subotu 30.6.2018, a u nedjelju 1.7. održat će se pojedinačni koncert zbora Trisagion u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u 21:15 sati. U ponedjeljak je na rasporedu revijalni večernji koncert u 20:00 sati u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Na koncertu će sudjelovati zborovi – Zbor „Trisagion“, Vokalni ansambl „Mater Libertatis“, Vokalni ansambl „Arabeske“, Vokalni sastav „Lašvanske Dive“, Mješoviti zbor Sv. Barbare PANIS ANGELICUS. Istog dana bit će i seminar za sudionike Festivala koji će održati professor s Muzičke akademije u Zagrebu, a utorak, 03.07. rezerviran je za razgledavanje grada Zagreba, kada će sudionici Festivala imati prilike upoznati grad i njegovu povijest i kulturu.

Croatia International Choir Festival je manifestacija koja ove godine obilježava svoje prvo izdanje, a planira postati godišnja manifestacija. Koncert i nastupi zborova koji će biti održani za vrijeme trajanja Festivala bit će otvoreni za publiku i time će obogatiti kulturnu i glazbenu ponudu grada Zagreba, a samim time utječe se na umjetničko i kulturno okruženje kroz koncerte i seminare te sudionici imaju priliku upoznati druge kulture i običaje, ali i naučiti nove tehnike u pjevanju i vođenju zborova.