IZVJEŠĆE/FOTO: Opća opasnost unatoč nevremenu i nestanku struje odradila koncert u Sv. Petru u Šumi
1. srpnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Opća opasnost unatoč nevremenu i nestanku struje odradila koncert u Sv. Petru u Šumi

U Sv. Petru u Šumi (30.6.), u sklopu proslave dana Općine i pučke fešte Petrova, održan je koncert hrvatskih rock veterana Opće opasnosti.

Stigli smo u Sv. Petar u Šumi sat vremena prije koncerta i već tada se vidjela hrpa posjetitelja svih dobnih skupina, osjetio se nezaobilazni miris roštilja i fritula koje su čak nosile ime “domaće Perine fritule”. Ne znam je li to samo usputna šala na račun Pere Galića ili je to stvarno ime fritula tog proizvođača. No dobro, dosta o fritulama. Dok smo čekali na Opću Opasnost nastupao je bend Top Of The Pops koji su svirali obrade nama ne baš dragih žanrova tako da nam je čekanje počelo biti naporno. Svaka čast onima koji vole taj određeni đir svirki po pučkim feštama, al’ nama nije “sjeo”.

U jedan sat iza ponoći krenuli su zvuci pjesme “Engel” benda Rammstein i znali smo da uskoro slijedi i svirka Opće opasnost. Koncert je počeo odmah veselo i živo, a redali su se hitovi “Opća opasnost “, “Uzalud sunce sja”, “Kriva si”, “Mjesečar”… Komunikacija između Pere Galića i publike je bila odlična i standardno nabijena humorom što je dobro došlo brojnim posjetiteljima. Svirali su također i pjesmu “Kao grom” na koju su nadovezali pravi mali mix poznatih rock i metal hitova bendova Guns n’ Roses, Bon Jovi, AC/DC, Deep Purple, Metallica. Nas, ljubitelje žešćeg zvuka taj mix je oduševio i baš je bilo lijepo sve slušati iz instrumenata i glasova Opće opasnosti.

Negdje skoro pred kraj koncerta počela je padati kiša. Organizatori su počeli pokrivati kablove i ostalu opremu dok je bend nastavio svirati. Publika se malo razrijedila, međutim bilo je jako puno hrabrih koji su neumorno pjevali svaku pjesmu bez obzira na vjetar i pljusak. Kad smo se već pomirili s kišom, onda je nestalo struje. Ni to nije potjeralo publiku već su svi čekali nastavak, čak su u glas pjevali pjesmu “Treba mi nešto jače od sna”. Struja se vratila, kiša je padala i koncert se nastavio upravo tom pjesmom. Izmjenjivale su se balade i žešći hitovi, a imali smo priliku čuti uživo i aktualni singl “Da je Bog dao”, koji, moram priznati, uživo zvuči dosta moćno. Nakon 2 sata nastupa, članovi benda su pozdravili publiku baladom “Jednom kad noć” i pjesmom “Preživio sam”. I jesmo, preživjeli smo, mokri do kože, umorni, promrzli, ali bio je ovo jedan od onih koncerata nakon kojeg se osjećaš super bez obzira na kašnjenje, nevrijeme, tehničke probleme… Sve je to rock and roll, a pljusak je došao kao osvježenje.

Foto: Danor Tade