Gatuzo singlom “Ima nešto” najavili novi album “Van kontrole”!
3. srpnja 2018.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Gatuzo singlom “Ima nešto” najavili novi album “Van kontrole”!

Zagrebački eksplozivni rock trojac Gatuzo je potpisao ugovor s Aquarius Recordsom i predstavlja prvi singl “Ima nešto”.

Riječ je o žestokoj, glasnoj i melodičnoj pjesmi kojom Gatuzo najavljuje peti studijski album “Van kontrole”, koji će biti objavljen krajem tekuće godine. Njihov peti album sniman je u studiju Pleasentville, na njemu se nalazi deset pjesama, a producenti su poznati dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević.

Damir Trkulja Šiljo, vokal i gitarist Gatuza, kaže: “Naš Kolega iz benda Jakov je napravio jedan pravi hit tj. hit pjesmu koju smo morali staviti za prvi singl. Kao svaka prava pjesma traje 4 minute i ima samo jedan rif koji se stalno ponavlja, radi se isključivo o instrumentalnoj pjesmi i ja napokon ne pjevam. Mogu pokazati svu raskoš pravog soliranja na gitari, kao pravi gitarist. Zanimljivost za ovu pjesmu je da smo baš trake za taj solo na pjesmi snimali u “Electric Lady Studios, New York City” s našim producentskim dvojcem Pavlom & Jurom. Za kraj bih dodao da je sve odrađeno pod utjecajem halucinogenih droga s kojih jos nismo sišli pa ni ne znamo kako pjesma zapravo zvuči.”.

Da Gatuzo zaista “Ima nešto” potvrđuju njihovi brojni uspjesi – objavili su četiri studijska albuma, “Noge/ruke/glave” (2007.), “!” (2009.), “Gdje idemo” (2013.) i “Megalomania” (2014.) te osvojili mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album “Teške boje” (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme “Teške boje”, koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.