Reunion kultnih pulskih metal bendova za humanitarnu akciju “Zakotrljajmo zajedno”
6. srpnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Reunion kultnih pulskih metal bendova za humanitarnu akciju “Zakotrljajmo zajedno”

Socijalna trgovina Pula je u travnju obilježila prvu godinu djelovanja. Riječ je o prvom projektu Udruge pokret za čovjeka koja među mnogobrojnim ciljevima ima i borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te borbu protiv bacanja hrane. Uz pomoć ljudi dobre volje Udruga je paketima hrane i higijenskih potrepština te još nekim oblicima pomoći, olakšala svakodnevicu za više od 30 domaćinstava iz Pule i okolice.

Kroz program “Olakšajmo im godine” Udruga pokret za čovjeka ubuduće se namjerava fokusirati na skrb o osobama treće životne dobi (60+), uz iznimku mlađih osoba koje više nisu sposobne osigurati si dostojanstven život.

U sklopu tog programa organizira se i humanitarna akcija “Zakotrljajmo zajedno”. Svrha humanitarne akcije koja traje do 30. rujna je nabavka hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne trgovine. Račun humanitarne akcije “Zakotrljajmo zajedno” je HR9423400091510947749.

Humanitarna akcija započet će posebnim događajem na Kaštelu, u subotu u 22 sata. Nakon više od 20 godina na reunion koncertu pulskih bendova, samo za ovu prigodu opet će zajedno zasvirati ekipa koja je obilježila pulsku, ali i hrvatsku metal/rock scenu devedesetih. Mnogima je dovoljno spomenuti imena poput Tomislava Subotića Clora, Marka Kebe, Edwina Dragaša Buce, Maura Giorgija Mifre, Patrika Spagnola ili Paola Gavočanova, Darija Krožnjaka i Aleksandra Pužara, da bi u njima prepoznali pulske bendove Sexton i Aeon koji su s djelovanjem prestali u drugoj polovici devedesetih.

Koncert će kao poseban gost otvoriti grupa Chronic Disease čiji su članovi rođeni u devedesetima, a druženje će kraju privesti grupa (Re)CoverY sačinjena od glazbenika koji su obilježili scenu devedesetih, a to su Vedran Župarić, Sandro Butković, Adriano Lampalov, Paolo Gavočanov i gosti. Ova grupa do sada nije nastupala, a samo za ovu priliku pripremili su obrade legendarnih svjetskih grupa iz druge polovice prošlog stoljeća.

Koncert organiziraju Udruga pokret za čovjeka i Incognito Agency, a organizatori napominju da budući da utakmica Hrvatska-Rusija počinje u 20 sati, ukoliko dođe do produžetaka i izvođenja jedanaesteraca, koncert će malo kasnije početi, inače ga otvaraju Chronic Disease u 22.30. Što se tiče ulaza, minimalna donacija je 40 kuna, a organizatori se zahvaljuju svima onima koji budu u prilici dati i više, ako žele.

Račun za pomoć

U sklopu programa “Olakšajmo im godine” organizira se i humanitarna akcija “Zakotrljajmo zajedno”. Svrha humanitarne akcije koja traje do 30. rujna je nabavka hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne trgovine. Račun humanitarne akcije “Zakotrljajmo zajedno” je HR9423400091510947749.