Bruce Springsteen 40 godina nakon koncerta u Los Angelesu objavio četverosatnu snimku nastupa
8. srpnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Bruce Springsteen 40 godina nakon koncerta u Los Angelesu objavio četverosatnu snimku nastupa

Ovog vikenda obilježava se 40 godina od kultnog nastupa Bruce Springsteena u Roxyju u Los Angelesu, a koji se odvio 7. srpnja 1978. godine.

Shodno tome The Boss je objavio punu četverosatnu bootleg snimku nastupa, a koja stiže u sklopu nadolazeći live bootleg serijala koje će ugledati svjetlo dana. U pitanju su snimke između 1977. i 2017. godine. Gaža koja se dogodila u Los Angelesu prije 40 godina postala je iznimno popularna među fanovima nakon njezinog puštanja u eter na KMET-FM-u u Los Angelesu. Nikada nije doživjela službeno objavljivanje, sve do sada.

Inače, Springsteen je napravio nešto što nitko nije uspio u povijesti, 146 koncerata na Broadwayu. Na zadnjem koncertu je progovorio i o nehumanosti Donalda Trumpa, a osvrćući se na njegov tretman prema obiteljima koje su uhvaćene na meksičko-američkoj granici. To se još nije dogodilo na nijednom koncertu na Broadwayu, a prozvao ga je prije izvođenja pjesme “The Ghost Of Tom Joad” koja se sastoji, znakovito, od riječi: “Wherever somebody’s fighting for a place to stand/Or a decent job or a helping hand/Wherever somebody’s struggling to be free/Look in their eyes, Ma, and you’ll see me.” Pametnome dosta!