Zvjezdano nebo Arene po 65. put nadgleda okršaj najboljih domaćih filmova
14. srpnja 2018.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Zvjezdano nebo Arene po 65. put nadgleda okršaj najboljih domaćih filmova

U subotu 14. srpnja otvara se 65. Pulski filmski festival, a da je filmska atmosfera posljednjih tjedana u Puli itekako prisutna svjedoče gužve na prodajnim mjestima, preplavljeni gradski centar atraktivnim identitetom i programskim informacijama, sve većem medijskom interesu i potvrdom dolaska mnogobrojnih gostiju autora i filmskih ekipa.

Svečano otvorenje uz voditelje Danijelu Trbović i Duška Čurlića na rasporedu je u 21:30 sat uz izravni prijenos na prvom programu Hrvatske radiotelevizije, a državnu će himnu izvesti popularni Goran Karan. Neizostavni vatromet obasjati će publiku nakon programa otvorenja, a čast prvim festivalskim projekcijama u Areni pripasti će kratkometražnom U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga (r. K. Lulić) te dugometražnom filmu Aleksi (r. B. Vekarić). Time će započeti napeti tjedan nacionalne konkurencije sa čak 17 naslova koji pretendira Zlatne arene, od kojih 10 Hrvatskih filmova i 7 Manjinskih koprodukcija.

15. srpanj 2018. godine zasigurno je datum koji će ostati zabilježen u sportskoj nacionalnoj povijesti, te se Pulski filmski festival, s ponosom i zadovoljstvom, priključuje svjetskom slavlju posljednjeg nogometnog okršaja. Filmski će predznak nakratko zamijeniti sportski, plavo-žute boje zamijenit će bijelo-crvene, a prijenos najnapetijeg finala prikazat će se u Areni na led ekranu.

Sve predviđene projekcije nedjeljnog poslijepodneva prikazat će se u naknadnom terminu, dok će se predviđeni večernji program u Areni prikazati u Istarskom narodnom kazalištu u istom terminu, u 21:30 Dom (r. Darija Pleića) i  dramske serije Novine 2 i Crno-bijeli svijet u 23:10.