5. rođendan Thru The Bushesa po prvi puta u dvodnevnom festivalskom izdanju
30. srpnja 2018.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

5. rođendan Thru The Bushesa po prvi puta u dvodnevnom festivalskom izdanju

Rođendansko, peto izdanje glazbenog festivala Thru The Bushes na otoku Krku po prvi puta publici otvara vrata na puna dva dana.

Ovogodišnji line up čini više od 20 izvođača predvođenih headlinerima poput Filipa Motovunskog, Andree Ljekaja, Ane Antonove, Kooladea, Tone Tuora i drugih. Vizija organizatora Thru The Bushesa od samog početka je slavlje ljepota svih vrsta elektroničke glazbe stopljenih u eskapistički šumsko-morski ambijent te podržavanje domaće elektro scene. Posljednje četiri godine glazbena orijentacija Thru The Bushesa vukla je organizatore žanrovima srodnim drum and bassu, jungleu i reggaeu, a na događaju su nastupali brojni artisti iz Hrvatske, regije, ali i inozemstva. Ovo posebno rođendansko izdanje prava je poslastica za ljubitelje elektroničke glazbe koji će u dva dana festivala imati prilike uživati u raznolikoj paleti žanrova počevši od drum’n’bassa, housea, techna, trapa preko hip-hopa do junglea i reggaea.

Za dobar zvuk i pozitivne vibracije zaduženi su Pulski Munchies sound system koji strastveno žive dub kulturu, a inspiraciju vuku  iz UK steppas i digital duba. Upravo Munchiesi otvaraju ovogodišnji program glazbenim zagrijavanjem na plaži u petak 3.8. u 17h.

Večernji program otvara DJ Woox koji starinske zvukove jazza i swinga iz zadimljenih birtija New Orleansa donosi u novom ruhu electro swinga. Program nastavlja publici već dobro poznat Filip Motovunski, domaći d’n’b/jungle DJ i producent s više od deset godina djelovanja na sceni koje je i okupio u svoj EP “10 Years Making Beats” iz 2017. Uz EP izbacuje i spot za pjesmu “Lava VIP” koji je objavio jedan od najvećih Youtube kanala elektroničke glazbe, MA Music.

U nastavku nastupa Andrea Ljekaj, domaći nagrađivani DJ i producent s uspješnom inozemnom karijerom u Europi i na Bliskom istoku. Njegove trake vrtile su se i na Burning manu, BBC radiju i Boiler roomu, a u rukavu ima i izdanja za prestižne etikete poput Save Us i Get physical. Do zore nastavlja rasturati Ana Antonova DJ-ica s Krka, koju je domaća publika slušala na Illectricityju te prošle godine na Thru The Bushesu i EXIT-u. Ne zamara se žanrovima, već po osjećaju i energiji pušta sve od deep housea, acida, synthpopa, a voli eksperimentirati i s techno trakama s nižim BPM-ovima, ali s puno groova i dubine.

Na drugom danu festivala eksploziju energije izazvat će Koolade i Tone Tuoro live set. Koolade od 90-ih producira, nastupa, stvara i pušta sve od hip-hopa, funka, R&Ba i soula. Na domaćoj i regionalnoj sceni poznat je po suradnjama s hip-hop duom Tram 11, bosanskim reperima Edom Maajkom i Frenkiejem, a svoj rad proširio je i preko bare. Tone Tuoro zagrebački je MC i producent koji iza sebe ima dosta respektabilnih izvedbi i projekata, a utjecaje na njegov stil ostavili su jungle, grime,drum’n’bass i garage, karakteristični za UK. Toneta se čovjek ne bi posramio ni da ga čuje u underground klubu u središtu londonske hip-hop scene.

Mladi riječki trap kolektiv Traples koji čine članovi DJ-evi SHmmY i Yung Bessi, organizatori istoimene serije evenata koja je postala pravi hit novog trap zvuka među riječkom publikom, ali i šire, rasplesat će festival nakon  Koolade i Tone Tuoro live seta. Do sada ste ih mogli čuti na gostovanjima na Trapez-u, In Da Klub-u, Student Day Festivalu, u Pogonu Kulture, na Samo kaosu i drugim događajima.

Ineskich i Ivna Ji, organizatorice klupske večeri Bokuzbok koja prvenstveno donosi novi zvuk techna, electra i housea rasplesat će publiku bok uz bok u zajedničkom, uvijek vrlo dinamičnom setu.

Osim bogatog line upa, uz cjelodnevno druženje na plaži i plesanje cijele noći posjetitelje festivala čekaju i brojne popratne aktivnosti poput joge, slack linea, body paintinga, izrade nakita i drugih radionica. Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti preko Entria po cijeni od 130 kuna za oba dana.