Z.E.T. i ove godine kao zet – pravi domaćin!
31. srpnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Z.E.T. i ove godine kao zet – pravi domaćin!

Završen je treći Festival Z.abave, E.kologije i T.urizma „Z.E.T. od Šipova“ koji je održan u Janjskim otokama u Šipovu u Bosni i Hercegovini.

Festival „Z.E.T. od Šipova“ iznenadio je i očarao sve ljude, Janjskim otokama donio još jedan vikend za pamćenje, a svima zajedno – 3 dana posebne Z.abave, E.kologije i T.urizma u nezaboravnom ambijentu. Ugostili suVatru, Ritam Nereda, Mortal Kombat, Divlje Svinje, D Zoo, Peru Defformera, Kerbera, Sunshine, Texas Flood, Pankrte, Yu Grupu, Tupas Mene i Z.E.T. hit bend Varvarogenije. I ove godine su dobili pohvale nogih za gostoprimstvo, a svima su bili više domaćini nego organizatori. Posebni gosti bili su K.U.M. Miroslav Raduljica i Z.E.T. Davor Tojčić.

Prošetalo se do izvora rijeke Janj, vozili su se bicikli do jednog od tri najveća izvora pitke vode u Europi – izvora Plive. Kampiralo se i bez obzira na prohladne janjske noći, kuhao se kotlić, ugostili su se bajkeri, ali i spavalo u seoskim domaćinstvima. Pripremili su igre za djecu (i one nešto starije). Učili su svirati bubnjeve, crtati strip – a sve to uz razgovor o rock and rollu. Razgovaralo se i o održivom razvoju malih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj kroz Z.abavu, E.kologiju i T.urizam. Ugostili su i sjajne profesionalce, relevantne pojedince i predstavnike institucija i organizacija. Sadržajnim i otvorenim razgovorom došlo se do nekih sjajnih ideja koje će, sigurni smo, biti realizirane.

Janjske otoke su ostale u svom punom sjaju i čekaju nove goste – sve one koji će se, sigurno, opet vratiti. A do nekog sljedećeg z.e.t.vrtka, samo demode i prirodno!

Oznake festival, šipovo, zet