Zagrebački bend Gretta snimio prvu obradu u karijeri, pjesmu “Kud plovi ovaj brod”
2. kolovoza 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Zagrebački bend Gretta snimio prvu obradu u karijeri, pjesmu “Kud plovi ovaj brod”

Bilo je potrebno čak pet studijskih albuma i gotovo petnaest godina karijere da zagrebački rock kvartet Gretta objavi svoju prvu obradu – legendarnu pjesmu “Kud plovi ovaj brod”, koja je najpoznatija u izvedbi Radojke Šverko.

Zašto su odabrali upravo ovu pjesmu, objasnio je frontmen Grette Tomislav Čubek Chubi: “Prije par godina obradili smo ovu pjesmu u svrhu nastupa na urbanoj rock večeri koja se održavala u sklopu Splitskog festivala. To je pjesma koja se svima u bendu sviđala pa je izbor nekako bio logičan i obradili smo je u našem alternativnijem stilu. Obrada je  bila odlično prihvačena na tom nastupu te smo je počeli izvoditi i na nekim našim koncertima i svaki put bi dobro prošla. Pjesmu smo zatim snimili u studiju kada smo snimali zadnji album “Gravitacija” čisto za “svoj gušt” te nije ni bila u planu da je objavimo. Na nagovor prijatelja, fanova i diskografa koji su čuli pjesmu, promijenili smo mišljenje i nadamo se da će se i vama pjesma svidjeti barem podjednako kao publici na nastupima uživo.”.

Autor glazbe je Arsen Dedić, stihove je napisao Esad Arnautalić, aranžman je napravila Gretta, a za glazbenu produkciju i mastering je zaslužan Srđan Sekulović Skansi.

Gretta iza sebe ima pet studijskih albuma (“Fanatik” – 2008., “Vidim što vidim” – 2010.,”Kreteni” – 2012., “Boje i mirisi” – 2015., “Gravitacja”, 2018.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova, održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama) te samostalan koncert pred ispunjenim velikim pogonom zagrebačke Tvornice kulture.

Foto: Nikola Knežević